23.4 C
București
luni, 14 octombrie 2024
AcasăInternaționalBanca Mondială: Cele mai sărace țări din lume, în cea mai gravă...

Banca Mondială: Cele mai sărace țări din lume, în cea mai gravă criză financiară din ultimele două decenii

Cele mai sărace 26 de țări din lume se confruntă cu cea mai precară situație financiară din ultimii 20 de ani, conform unui nou raport al Băncii Mondiale.

Aceste state, care găzduiesc 40% din populația afectată de sărăcie extremă, se confruntă cu o creștere semnificativă a datoriilor și sunt tot mai vulnerabile la dezastre naturale și conflicte armate.

Raportul arată că datoriile țărilor incluse în analiză au atins niveluri record între 2006 și 2024, iar impactul dezastrelor naturale generează pierderi anuale de 2% din PIB în medie.

Sărăcia afectează tot mai mult statele deja vulnerabile

Majoritatea acestor state, situate în Africa sub-sahariană, precum Etiopia, Ciad și Congo, dar și în Afganistan și Yemen, sunt astăzi mai sărace decât erau înainte de pandemia de COVID-19.

Banca Mondială consideră această situație un eșec major în lupta împotriva sărăciei extreme și a lansat o campanie de strângere a 100 de miliarde de dolari pentru a sprijini aceste națiuni.

Două treimi din cele 26 de țări studiate sunt afectate de conflicte armate sau instabilitate socială și politică.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttps://www.romanialibera.ro
Narcis Roșioru, născut în 1989, este un profesionist în comunicare și mass-media din București. Începând cu 1 iulie 2024, s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, Narcis a avut diverse roluri în mass-media, inclusiv editor web și specialist în social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro și producător video la Mediafax Group. A fost și redactor-șef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorială și gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomă de master în Tehnici de Comunicare și Producție Mass-Media de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, unde a obținut și diploma de licență în Jurnalism.
Cele mai citite

Magnatul Benny Steinmetz, condamnat la 5 ani de închisoare în dosarul retrocedării fermei Băneasa, capturat în Atena

Magnatul Benny Steinmetz, condamnat la cinci ani de închisoare în România în dosarul privind retrocedarea Fermei Băneasa, a fost reținut pe Aeroportul din Atena,...

Lovit cu ciocanul în cap în parcarea unui cartier din București

Un incident extrem de violent a avut loc în cartierul Militari Residence din București. Un tânăr de 29 de ani a fost atacat brutal...

Veteran de război sărbătorit la împlinirea vârstei de 100 de ani. A luptat în bătălia istorică de la Carei

Un veteran de război care a luptat în bătălia istorică de la Carei din Al Doilea Război Mondial a fost sărbătorit de reprezentanții MApN...
Ultima oră
Pe aceeași temă