21 C
Bucureศ™ti
marศ›i, 15 octombrie 2024
AcasฤƒSocialEducaศ›ieEchipa Romรขniei s-a clasat pe locul 8 la Campionatul European de Securitate...

Echipa Romรขniei s-a clasat pe locul 8 la Campionatul European de Securitate Ciberneticฤƒ

Romรขnia s-a clasat pe locul 8 la ediลฃia de anul acesta a Campionatului European de Securitate Ciberneticฤƒ, care s-a desfฤƒลŸurat รฎn perioada 8 – 11 octombrie la Torino, รฎn Italia.

La aceastฤƒ competiศ›ie au participat 37 de echipe.

โ€žEdiลฃia de anul acesta a European Cyber Security Challenge – ECSC 2024 (Campionatul European de Securitate Ciberneticฤƒ 2024), desfฤƒลŸuratฤƒ รฎn perioada 8-11 octombrie รฎn Italia, la Torino, a adus Romรขniei o clasare pe locul 8 din 37 de echipe participante la competiลฃie, formate din cei mai talentaลฃi tineri รฎn domeniul securitฤƒลฃii cibernetice din Europaโ€, se aratฤƒ pe pagina de Facebook a Ministerului Educaลฃiei.

Cine sunt elevii care au reprezentat Romรขnia

Elevii care au reprezentat Romรขnia รฎn cadrul ECSC sunt: Alexandru-Darius Ghica – Colegiul Naลฃional „Mihai Viteazul” din BucureลŸti; Vlad-Ionuลฃ Seba – Colegiul Naลฃional „Tudor Vianu” din BucureลŸti; Denis-Cristian VฤƒลŸcuลฃฤƒ – Colegiul Naลฃional „Mihai Viteazul” din BucureลŸti; Vlad-ลžtefan Mateciuc – Liceul Teoretic „Callatis” din Mangalia; Robert-Alexandru Antal – Complexul Educaลฃional „Laude Reut” din BucureลŸti.

Elevii au fost รฎndrumaลฃi de George-Marius ลžinca – lector univ. dr. la Universitatea „Emanuel” din Oradea, coordonator principal, ลŸi de Ancuลฃa-Dumitriลฃa Doce – manager superior securitate ciberneticฤƒ, Directoratul Naลฃional de Securitate Ciberneticฤƒ din BucureลŸti, coordonator adjunct.

Pentru a reprezenta Romรขnia la campionatul european, candidaลฃii pasionaลฃi de cyber trebuie sฤƒ participe iniลฃial la Campionatul Naลฃional de Securitate Ciberneticฤƒ – RoCSC sau, รฎncepรขnd de anul acesta, la Olimpiada de Securitate Ciberneticฤƒ, competiลฃii organizate de Serviciul Romรขn de Informaลฃii (prin intermediul Centrului Naลฃional Cyberint), Directoratul Naลฃional de Securitate Ciberneticฤƒ (DNSC), Asociaลฃia Naลฃionalฤƒ pentru Securitatea Sistemelor Informatice (ANSSI) ลŸi Ministerul Educaลฃiei, รฎmpreunฤƒ cu parteneri privaลฃi.

Alin Ion
Alin Ion
Alin este un jurnalist din Tรขrgu Jiu cu o vastฤƒ experienศ›ฤƒ รฎn domeniul presei scrise ศ™i audiovizuale. Absolvent al Colegiului Naศ›ional "Spiru Haret" din Tรขrgu Jiu ศ™i licenศ›iat al Facultฤƒศ›ii de Filosofie-Jurnalism. Alin ศ™i-a รฎnceput cariera ca reporter la โ€žOra Gorjului" รฎn 1998. A deศ›inut poziศ›ii de redactor-ศ™ef la publicaศ›ii precum โ€žInformaศ›ia Gorjului" ศ™i "Gazeta de Sud", redacศ›ia Tg. Jiu, posturile Gorj Tv ศ™i Radio Tรขrgu Jiu, ศ™ef de redacศ›ie Tg. Jiu la Adevฤƒrul de Searฤƒ ศ™i a colaborat ca corespondent pentru publicaศ›ii importante, inclusiv "Evenimentul Zilei" ศ™i "Adevฤƒrul", unde a publicat mii de articole. De asemenea, a fost realizator de emisiuni radio ศ™i TV, ศ™i a primit numeroase distincศ›ii, inclusiv premiul โ€žCel mai bun jurnalist" รฎn cadrul Galei Premiilor Antena 1 Tรขrgu Jiu. รŽn prezent, Alin este redactor la Gorj Online ศ™i realizator de emisiuni la Radio Accent ศ™i Accent TV.
Cele mai citite

Cronometru fiscal resetat: Guvernul cรขศ™tigฤƒ 10 zile pentru a trimite la Bruxelles, strategia bugetarฤƒ 2025-2031

Planul fiscal structural trebuia trimis pรขnฤƒ la 15 octombrie, dar noul termen este acum 25 octombrie Planul fiscal structural pentru perioada de ศ™apte ani, 2025-2031...

Avocat acuzat de procurorii anticorupศ›ie de luare de mitฤƒ

Un avocat din Baroul Olt a fost pus sub acuzare de Direcศ›ia Naศ›ionalฤƒ Anticorupศ›ie (DNA) pentru luare de mitฤƒ, dupฤƒ ce a fost prins...

Caz confirmat de meningitฤƒ meningococicฤƒ รฎntr-o ศ™coalฤƒ din Romรขnia. โ€žAceastฤƒ boalฤƒ poate ucide un om รฎn 48 de oreโ€œ

Un caz de meningitฤƒ meningococicฤƒ a fost รฎnregistrat รฎntr-o ลŸcoalฤƒ din judeลฃul Ilfov, potrivit preลŸedintelui Asociaลฃiei Medicilor de Familie BucureลŸti - Ilfov, Sandra Alexiu. Aceasta...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ