20.2 C
Bucureศ™ti
duminicฤƒ, 13 octombrie 2024
AcasฤƒEconomieEconomie internฤƒInvestiศ›iile americane รฎn Romรขnia ajung la 7,2 miliarde de euro, dar suprareglementarea...

Investiศ›iile americane รฎn Romรขnia ajung la 7,2 miliarde de euro, dar suprareglementarea รฎngrijoreazฤƒ investitorii

Conform celor mai recente date, soldul investiศ›iilor americane รฎn Romรขnia a atins 7,2 miliarde de euro รฎn 2022, plasรขnd Statele Unite pe locul al cincilea รฎn rรขndul investitorilor strฤƒini.

Germania se menศ›ine pe prima poziศ›ie, cu investiศ›ii de aproximativ 16 miliarde de euro, reprezentรขnd 15% din totalul investiศ›iilor strฤƒine รฎn ศ›arฤƒ.

Dinu Bumbฤƒcea, vicepreศ™edinte al Camerei de Comerศ› Romรขno-Americane, considerฤƒ cฤƒ reticenศ›a investitorilor americani รฎn a aloca fonduri suplimentare este determinatฤƒ de un mediu de afaceri caracterizat prin suprareglementare, care complicฤƒ gestionarea capitalului, scrie Ziarul Financiar.

โ€žรŽn cadrul unei conferinลฃe la Washington am descoperit companii americane prezente รฎn Romรขnia, ca IBM sau UiPath. Companiile au vorbit extrem de elogios despre operaลฃiunile lor รฎn Romรขnia, evocรขnd ลŸi temerile cu care au pornit la drum. Au vorbit despre stabilitate, calitatea factorului uman. รŽn cadrul aceleiaลŸi panel, invitaลฃii americani au atras atenลฃia cฤƒ Romรขnia cรขt ลŸi UE suferฤƒ de suprareglementareโ€, a afirmat Bumbฤƒcea รฎn cadrul emisiunii ZF Live, susศ›inutฤƒ de Orange Business.

Vicepreศ™edintele AmCham a subliniat cฤƒ investitorii europeni, spre deosebire de cei americani, sunt mai familiarizaศ›i cu un mediu de afaceri reglementat.

รŽn contrast, investitorii din SUA percep aceste reglementฤƒri ca pe un obstacol semnificativ รฎn calea atragerii de noi fonduri.

โ€žLor li se pare cฤƒ asta este o frรขnฤƒ รฎn atragerea de investiลฃii Spre deosebire de investitorul american, cel european nu este mirat de toate aceste reglementฤƒriโ€, a mai adฤƒugat Dinu Bumbฤƒcea.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttps://www.romanialibera.ro
Narcis Roศ™ioru, nฤƒscut รฎn 1989, este un profesionist รฎn comunicare ศ™i mass-media din Bucureศ™ti. รŽncepรขnd cu 1 iulie 2024, s-a alฤƒturat echipei Romรขnia Liberฤƒ. Anterior, Narcis a avut diverse roluri รฎn mass-media, inclusiv editor web ศ™i specialist รฎn social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro ศ™i producฤƒtor video la Mediafax Group. A fost ศ™i redactor-ศ™ef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorialฤƒ ศ™i gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomฤƒ de master รฎn Tehnici de Comunicare ศ™i Producศ›ie Mass-Media de la Universitatea Dunฤƒrea de Jos din Galaศ›i, unde a obศ›inut ศ™i diploma de licenศ›ฤƒ รฎn Jurnalism.
Cele mai citite

Risc de rฤƒzboi nuclear, avertizeazฤƒ laureaศ›ii premiului Nobel pentru Pace

Liderii grupului de supravieศ›uitori ai bombei atomice, distins cu Premiul Nobel pentru Pace, au avertizat cฤƒ riscul unui rฤƒzboi nuclear creศ™te Comitetul Nobel norvegian a...

Revoluศ›ia Wi-Fi: Acces gratuit ศ™i rapid la internet รฎn toatฤƒ Europa, inclusiv รฎn Romรขnia

Aplicaศ›iei WiFi4EU oferฤƒ cetฤƒศ›enilor acces rapid la internet gratuit รฎn spaศ›iile publice din รฎntreaga Europฤƒ, anunศ›ฤƒ Comisia Europeanฤƒ. Reศ›elele wi-fi au fost create รฎncฤƒ...

Criza forศ›ei de muncฤƒ รฎn sectorul HoReCa: Ponderea muncitorilor strฤƒini este tot mai mare, inclusiv รฎn provincie

Lipsa forศ›ei de muncฤƒ devine din ce รฎn ce mai acutฤƒ รฎn Romรขnia, avรขnd un impact semnificativ asupra tuturor domeniilor de activitate, iar sectorul...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ