13 C
București
duminică, 13 octombrie 2024
AcasăSocialEveniment70 de păsări din specii protejate, eliberate de polițiști. Erau ținute în...

70 de păsări din specii protejate, eliberate de polițiști. Erau ținute în captivitate și oferite spre vânzare

Polițiștii din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul pentru Protecția Animalelor, împreună cu polițiștii de la Secția 18 și reprezentanți ai Gărzii Naționale de Mediu, au intervenit pentru eliberarea mai multor păsări ținute ilegal în captivitate. Acțiunea a avut loc în urma unor verificări și sesizări legate de nerespectarea legislației privind protecția animalelor și mediului.

Păsările au fost eliberate, iar autoritățile continuă investigațiile pentru a stabili circumstanțele în care acestea au fost capturate și reținute. De asemenea, se iau măsuri pentru tragerea la răspundere a celor responsabili de încălcarea legilor de protecție a animalelor.

„În acest context, în urma activităților desfășurate, în incinta unui târg din Sectorul 5, au fost depistate două persoane care ofereau spre vânzare 70 de păsări protejate de lege, deținute în captivitate (precum: scatii, florinți, cinteze, cănărași, sticleți, cânepari, inăriță), respectivele exemplare fiind identificate în cuprinsul Anexei 4B din OUG 57/2007, privind regimul ariilor naturale protejate. Astfel, s-a procedat la ridicarea celor 70 de păsări, de diferite specii,  acestea fiind eliberate, ulterior, în natură, cu excepția a două exemplare care au fost preluate, în vederea recuperării, nefiind apte de zbor”, potrivit unui comunicat al poliției.

Persoanele care dețineau ilegal păsările vor fi cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunii  de “vânzarea, deținerea si/ sau transportul în scopul vânzării și oferirii spre vânzare a acestora în stare vie ori moartă sau a oricăror părți ori produse provenite de la acestea, ușor de identificat.”

Alin Ion
Alin Ion
Alin este un jurnalist din Târgu Jiu cu o vastă experiență în domeniul presei scrise și audiovizuale. Absolvent al Colegiului Național "Spiru Haret" din Târgu Jiu și licențiat al Facultății de Filosofie-Jurnalism. Alin și-a început cariera ca reporter la „Ora Gorjului" în 1998. A deținut poziții de redactor-șef la publicații precum „Informația Gorjului" și "Gazeta de Sud", redacția Tg. Jiu, posturile Gorj Tv și Radio Târgu Jiu, șef de redacție Tg. Jiu la Adevărul de Seară și a colaborat ca corespondent pentru publicații importante, inclusiv "Evenimentul Zilei" și "Adevărul", unde a publicat mii de articole. De asemenea, a fost realizator de emisiuni radio și TV, și a primit numeroase distincții, inclusiv premiul „Cel mai bun jurnalist" în cadrul Galei Premiilor Antena 1 Târgu Jiu. În prezent, Alin este redactor la Gorj Online și realizator de emisiuni la Radio Accent și Accent TV.
Cele mai citite

Alex Salmond, fost premier al Scoției, a murit la 69 de ani

Fostul premier scoţian Alex Salmond, fervent apărător al independenţei Scoţiei, a murit la vârsta de 69 de ani, au anunţat sâmbătă membri ai Partidului...

România învinge Cipru cu 3-0 în deplasare în Liga Națiunilor și conduce grupa din care face parte

Naţionala de fotbal a României a învins echipa Ciprului cu scorul de 3-0 (3-0), sâmbătă seara, pe AEK Arena din Larnaca, în Grupa a...

Radiografia unei absențe: performanță fără profesioniști în imagistică

Echipamentele moderne sunt comori fără cheie, lăsate în cutii nedesfăcute Într-o epocă în care tehnologia medicală a evoluat rapid, România se confruntă cu o dilemă...
Ultima oră
Pe aceeași temă