14.8 C
București
sâmbătă, 12 octombrie 2024
AcasăInternaționalCDU din Germania promite creșterea rolului țării în UE dacă va câștiga...

CDU din Germania promite creșterea rolului țării în UE dacă va câștiga alegerile din 2025

Liderul Uniunii Creştin-Democrate din Germania (CDU) a promis sâmbătă că ţara sa va avea un rol mai important în interiorul Uniunii Europene dacă blocul conservator german va câştiga alegerile parlamentare federale din toamna anului viitor, relatează DPA.

”Vom deveni mai implicaţi în Europa din nou în viitor”, a spus Friedrich Merz la congresul de la Augsburg al Uniunii Creştin-Sociale (CSU), aliatul bavarez al CDU.

Potrivit lui Merz, creşterea protecţionismului din partea actorilor economici majori la nivel mondial, precum SUA şi China, forţează Europa să lucreze pentru a deveni mai competitivă.

”Împreună ne confruntăm cu provocări care apar acum din protecţionism. Nu suntem singuri în lume, dar lumea este în aşteptarea noastră, în aşteptarea contribuţiei noastre. Acest lucru presupune mai multă creştere în Germania”, a adăugat liderul conservator german.

Viitoarele alegeri parlamentare federale din Germania vor avea loc în 28 septembrie 2025.

Partidul de extremă dreapta din Germania a câștigat detașat alegerile regionale din Turingia

Scorul fără precedent reprezintă o nouă lovitură pentru fragila Coaliţie a cancelarului Olaf Scholz
Alternativa pentru Germania s-a plasat și în Saxonia pe o poziție excelentă, după Uniunea Creștin-Democrată (CDU). Cele două landuri federale din estul Germaniei, Turingia și Saxonia, au găzduit duminică scrutinuri regionale, transmite AFP, citat de Agerpres.

Sondajele exit-poll publicate de radiodifuzorul public german ZDF plasează AfD la 33,5% în Turingia, cu mult înaintea tuturor celorlalte partide. Uniunea Creştin-Democrată (CDU), de centru-dreapta, s-a clasat pe locul al doilea, cu 24,5%.

Cele două scrutinuri s-au derulat într-un context deosebit de tensionat, la mai mult de o săptămână, după atacul cu cuţit de la Solingen, în care trei persoane au fost ucise şi opt rănite. Suspectul, un sirian, a fost arestat, dar atacul a bulversat ţara şi a relansat dezbaterea cu privire la imigraţie.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Întâlnire între Vladimir Putin și președintele iranian în Turkmenistan: Ce au discutat cei doi șefi de stat

Președintele Vladimir Putin, aflat într-o vizită oficială în Turkmenistan, s-a întâlnit cu omologul său iranian pentru a discuta situația tensionată din Orientul Mijlociu, informează...

Biletele pentru retragerea lui Rafael Nadal la Cupa Davis se vând la prețuri record, ajungând până la 50.000 de euro

Biletele pentru faza finală a Cupei Davis, unde Rafael Nadal își va anunța retragerea, se vând pentru sume ce variază între 2.800 și peste...

Întâlnire între Vladimir Putin și președintele iranian în Turkmenistan: Ce au discutat cei doi șefi de stat

Președintele Vladimir Putin, aflat într-o vizită oficială în Turkmenistan, s-a întâlnit cu omologul său iranian pentru a discuta situația tensionată din Orientul Mijlociu, informează...
Ultima oră
Pe aceeași temă