15.4 C
București
sâmbătă, 12 octombrie 2024
AcasăEconomieEconomie internăSectorul care plătește cele mai mari salarii. Se fac angajări încă de...

Sectorul care plătește cele mai mari salarii. Se fac angajări încă de pe băncile facultății

Salariile din România au înregistrat o creștere de 7,5% în 2024 comparativ cu anul precedent, conform studiului salarial realizat de Mercer Marsh Benefits. Pentru 2025, se estimează o majorare de 7% pe piața locală.

 Deși sectorul IT, odinioară unul dintre cele mai dinamice domenii economice, a avut o creștere salarială modestă de doar 3%, acesta continuă să ofere salarii atractive, în ciuda încetinirii sale recente.

Cătălina Călinescu, HR & payroll partner la Forvis Mazars, a subliniat că, în ciuda acestei încetiniri, IT-ul rămâne un sector care atrage tineri talentați datorită ofertelor salariale competitive.

„Salariile şi aşteptările depind de domeniu. Eu cred că şansele lor sunt diverse, mai ales dacă vorbim de tineri talentaţi în IT, unde e total diferit de alte domenii, pentru că e un domeniu care încă plăteşte mai bine decât restu”, a declarat Călinescu în cadrul emisiunii ZF Live.

Ce vor tinerele generații de la un loc de muncă

Aceasta a adăugat că pentru noile generații, factorii de decizie în alegerea unui loc de muncă nu se limitează doar la remunerație.

Tot mai mulți candidați sunt interesați de medii de lucru care oferă stabilitate, oportunități de învățare și dezvoltare profesională, punând un accent mai mare pe evoluție personală decât pe salariul în sine.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttps://www.romanialibera.ro
Narcis Roșioru, născut în 1989, este un profesionist în comunicare și mass-media din București. Începând cu 1 iulie 2024, s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, Narcis a avut diverse roluri în mass-media, inclusiv editor web și specialist în social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro și producător video la Mediafax Group. A fost și redactor-șef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorială și gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomă de master în Tehnici de Comunicare și Producție Mass-Media de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, unde a obținut și diploma de licență în Jurnalism.
Cele mai citite

Ambasada SUA emite alertă de securitate privind posibile amenințări asupra lăcașurilor de cult din România

Ambasada Statelor Unite la București a emis, vineri, o alertă de securitate avertizând cu privire la posibile amenințări care ar putea viza instituții religioase,...

Agenția S&P reconfirmă ratingul de credit al României și menține perspectiva stabilă

Agenția de rating Standard & Poor's (S&P) a reconfirmat ratingul de credit al României pentru datoria guvernamentală pe termen lung și scurt în valută...

Ambasada SUA emite alertă de securitate privind posibile amenințări asupra lăcașurilor de cult din România

Ambasada Statelor Unite la București a emis, vineri, o alertă de securitate avertizând cu privire la posibile amenințări care ar putea viza instituții religioase,...
Ultima oră
Pe aceeași temă