25.4 C
București
vineri, 11 octombrie 2024
AcasăSportSârbul Novak Djokovic s-a calificat în semifinalele turneului de la Shanghai

Sârbul Novak Djokovic s-a calificat în semifinalele turneului de la Shanghai

Sârbul Novak Djokovic s-a calificat în semifinalele turneului de la Shanghai! Partida a durat peste două ore!

Novak Djokovic, în semifinale la Shanghai

Djokovic a câștigat în fața cehului Jakub Mensik, scor 6-7 (4/7), 6-1, 6-4. Meciul a durat două ore și 19 minute, iar Djokovic a avut nevoie de toate resursele sale pentru a depăși adversarul în vârstă de 19 ani, aproape de două ori mai tânăr decât el, la cei 37 de ani ai săi.

Aceasta a fost prima întâlnire între Djokovic și Mensik pe circuitul ATP. Victoria vine la scurt timp după retragerea marelui său rival, Rafael Nadal, lăsându-l pe Djokovic singurul membru activ al legendarului „Big 3”, după ce și Roger Federer s-a retras în 2022.

Novak Djokovic este considerat unul dintre cei mai mari jucători de tenis din istorie, recunoscut pentru performanțele sale excepționale și longevitatea sa în elita sportului.

Născut pe 22 mai 1987 în Belgrad, Serbia, Djokovic a dominat tenisul mondial timp de peste un deceniu, devenind o figură emblematică nu doar pentru sportul sârbesc, ci și pentru tenisul mondial.

Djokovic a început să joace tenis la o vârstă fragedă, iar talentul său a fost evident încă de la juniorat. Cariera sa profesională a început în 2003, iar primul său mare succes a venit în 2008, când a câștigat primul titlu de Grand Slam la Australian Open.

De atunci, Djokovic a continuat să își îmbunătățească jocul, devenind cunoscut pentru abilitatea sa de a se adapta la orice tip de suprafață și pentru rezistența sa mentală deosebită.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Alexandru Stancu
Alexandru Stancu
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Argentina, doar egal cu Venezuela! Brazilia obține o victorie dramatică împotriva lui Chile

Argentina și Brazilia au avut meciuri dificile în runda a 9-a a preliminariilor pentru Cupa Mondială 2026, cu rezultate surprinzătoare pentru ambele echipe. În runda...

Disecția unui cadavru politic – Victor Ponta

În folclorul românesc există o expresie: „Mortul de la groapă nu se mai dezgroapă”. O expresie care nu-și are însă aplicativitate și în...

Călătoriile cu trenul din România se vor prelungi conform unui posibil program pentru 2024-2025

Călătoriile cu trenul din România vor dura mai mult începând cu noul Mers al Trenurilor 2024-2025, conform unei variante de lucru anunțate de CFR....
Ultima oră
Pe aceeași temă