21.5 C
București
vineri, 11 octombrie 2024
AcasăSportHandbalDinamo, învinsă categoric de Veszprem în Liga Campionilor! Lecție dureroasă de la...

Dinamo, învinsă categoric de Veszprem în Liga Campionilor! Lecție dureroasă de la fostul antrenor Xavi Pascual

Dinamo București a suferit o înfrângere severă în fața echipei maghiare Veszprem HC, scor 36-24, în cadrul etapei din Grupa A a Ligii Campionilor la handbal masculin.

După o serie de trei victorii consecutive, campioana României, Dinamo București, a fost spulberată de Veszprem HC, echipa antrenată de Xavi Pascual, fostul tehnician al dinamoviștilor. Diferența de 12 goluri în favoarea maghiarilor a evidențiat clar superioritatea echipei gazdă, dar și problemele majore din jocul lui Dinamo. Echipa românească a arătat vulnerabilități mari, atât în atac, cât și în apărare, oferindu-le gazdelor oportunități pe care nu le-au irosit.

O diferență uriașă de scor și greșeli neforțate

Prima repriză a fost decisivă pentru soarta meciului, Veszprem reușind să se distanțeze încă din primele minute, terminând la pauză cu un avantaj de 19-11. În partea a doua, Dinamo nu a reușit să revină în meci, greșelile repetate și lipsa de eficiență în fața porții continuând să îi coste scump.

Dinamo a avut un început solid în Liga Campionilor, dar acest meci a arătat că echipa mai are de lucrat pentru a concura la același nivel cu marile forțe europene. Jocul ineficient al dinamoviștilor a fost agravat de faptul că Veszprem, o echipă extrem de puternică și bine organizată, nu a ratat aproape nicio ocazie.

Alex Pascual Garcia, jucătorul dinamovist și fiul antrenorului Xavi Pascual, a reușit să înscrie două goluri împotriva echipei conduse de tatăl său, însă performanța sa nu a fost suficientă pentru a schimba cursul jocului. Haniel Vinicius Inoue a fost cel mai bun marcator al lui Dinamo, cu 5 goluri, urmat de Stanislav Kasparek, cu 4 reușite.

Pe lângă problemele din ofensivă, Dinamo a avut și dificultăți majore în defensivă. Cei doi portari, Ionuț Iancu și debutantul Alin Cozmaciuc, nu au putut să facă față avalanșei de atacuri ale maghiarilor, intervenind doar sporadic. Deși Cozmaciuc a avut câteva parade notabile, acestea nu au fost suficiente pentru a împiedica înfrângerea severă.

O echipă maghiară superioară și un Dinamo copleșit

Diferența de forță și valoare a loturilor celor două echipe a devenit evidentă pe parcursul meciului. Veszprem a controlat jocul de la un capăt la altul, profitând de slăbiciunile dinamoviștilor și construind o diferență care a ajuns la un moment dat chiar și la 16 goluri. Dinamo a părut blocată în propria neputință, nereușind să găsească soluții pentru a contracara forța maghiarilor.

În ciuda înfrângerii usturătoare, Dinamo trebuie să își îndrepte rapid atenția către următoarele meciuri din Liga Campionilor, în special cel împotriva echipei franceze Paris Saint-Germain, programat pe 17 octombrie. Cu 4 puncte acumulate și o poziție a patra în clasamentul Grupei A, echipa română mai are șanse de a avansa în competiție, dar este evident că trebuie să își îmbunătățească rapid jocul.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

Călătoriile cu trenul din România se vor prelungi conform unui posibil program pentru 2024-2025

Călătoriile cu trenul din România vor dura mai mult începând cu noul Mers al Trenurilor 2024-2025, conform unei variante de lucru anunțate de CFR....

România, pe locul 3 ca valoare în comerțul electronic din regiune, adoptă greu metoda cumpărăturilor online

România ocupă locul al treilea în clasamentul comerțului electronic în Europa Centrală și de Est, după Polonia și Cehia, cu o valoare de 10,6...

Studiu: 41% dintre tinerii cu vârste între 18 și 34 de ani sunt în favoarea instaurării unui regim totalitar 

Un raport recent realizat de think-tank-ul GLOBSEC arată că 41% dintre tinerii români cu vârste între 18 și 34 de ani ar fi favorabili...
Ultima oră
Pe aceeași temă