21.5 C
București
vineri, 11 octombrie 2024
AcasăSportFotbalNoussair Mazraoui, operat pe inimă! Fundașul lui Manchester United va lipsi câteva...

Noussair Mazraoui, operat pe inimă! Fundașul lui Manchester United va lipsi câteva săptămâni

Noussair Mazraoui, fundașul de 26 de ani al echipei Manchester United, a fost operat recent pe inimă după ce a fost diagnosticat cu o aritmie cardiacă.

Mazraoui, recent transferat la Manchester United de la Bayern München, a fost nevoit să se retragă din lotul naționalei Marocului înainte de meciurile de calificare la Cupa Africii pe Națiuni, după ce a fost depistat cu o afecțiune cardiacă.

Conform unui comunicat oficial al clubului Manchester United, fundașul a fost supus unei proceduri numite ablație, o intervenție minim invazivă menită să corecteze bătăile neregulate ale inimii. În astfel de cazuri, aritmiile pot cauza bătăi prea rapide sau prea lente ale inimii, însă această afecțiune este considerată relativ comună și tratabilă.

Reprezentanții clubului au confirmat că operația a decurs fără complicații, iar Mazraoui ar trebui să revină pe teren în câteva săptămâni. În ultimul său meci, împotriva celor de la Aston Villa, scor 0-0, Mazraoui a fost schimbat la pauză, după ce a evoluat doar 45 de minute.

Indisponibilitățile afectează defensiva lui Manchester United

Mazraoui nu este singurul jucător defensiv indisponibil pentru „diavolii roșii”. Manchester United se confruntă cu o serie de accidentări în linia de apărare, printre care Harry Maguire, Luke Shaw și Tyrell Malacia, toți absenți pentru o perioadă mai lungă de timp din cauza unor probleme fizice. În același meci cu Aston Villa, Harry Maguire a fost înlocuit tot la pauză din cauza unor dureri musculare, iar absența sa va prelungi perioada de incertitudine în defensivă.

Pe lângă problemele din apărare, alți jucători ai echipei, precum Kobbie Mainoo, Alejandro Garnacho și Amad Diallo, s-au retras și ei din acțiunile echipelor naționale din luna octombrie, fiind afectați de accidentări recente.

Antecedente medicale pentru Mazraoui

Aceasta nu este prima dată când Mazraoui se confruntă cu probleme cardiace. În ianuarie 2023, pe când evolua pentru Bayern München, internaționalul marocan a fost diagnosticat cu o inflamație a pericardului, după ce s-a îmbolnăvit de COVID-19 în timpul Campionatului Mondial din Qatar. Din cauza acelei afecțiuni, Mazraoui a fost indisponibil timp de câteva luni, revenind pe teren abia în martie 2023.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

Fermierii afectați de secetă își pot amâna datoriile până în august 2025, dar impactul real al măsurii rămâne necunoscut

Fermierii ale căror culturi au fost afectate de secetă în proporție de peste 50% nu vor fi obligați să își plătească datoriile către bănci...

Salariul minim brut ar putea ajunge la 4.100 de lei de la 1 ianuarie 2025

Începând cu 1 ianuarie 2025, salariul minim brut pe economie ar putea crește până la aproximativ 4.100 de lei, conform unui proiect de lege...

România pierde temporar 1,1 miliarde de euro din PNRR din cauza jaloanelor neîndeplinite

România a pierdut temporar 1,1 miliarde de euro din cererea de plată numărul 3 din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), conform surselor...
Ultima oră
Pe aceeași temă