16.7 C
București
vineri, 11 octombrie 2024
AcasăEconomieEconomie internăFermierii afectați de secetă își pot amâna datoriile până în august 2025,...

Fermierii afectați de secetă își pot amâna datoriile până în august 2025, dar impactul real al măsurii rămâne necunoscut

Fermierii ale căror culturi au fost afectate de secetă în proporție de peste 50% nu vor fi obligați să își plătească datoriile către bănci și instituții financiare nebancare (IFN) până la 1 august 2025, conform unei ordonanțe de urgență adoptate pe 9 octombrie de ministrul Agriculturii, Florin Barbu.

Cu toate acestea, numărul exact al fermierilor care vor beneficia de această măsură și suprafața afectată de secetă rămân necunoscute.

Atât Ministerul Agriculturii, cât și reprezentanții fermierilor spun că evaluările sunt încă în desfășurare.

Cristina Cionga, director adjunct în cadrul Asociației Producătorilor și Procesatorilor Profesioniști din România (APPR), a declarat că nu există încă o situație clară cu privire la numărul de fermieri eligibili.

„Suntem în curs de evaluare, nu ştim numărul de beneficiari potenţiali. Am întrebat membri noştri, am întrebat la Ministerul Agriculturii, dar nu avem încă o situaţie reală”, a afirmat aceasta.

Ce transmite Ministerul Agriculturii

Ministerul Agriculturii a fost întrebat de Ziarul Financiar câți fermieri au fost afectați și ce suprafață este vizată de măsură, însă instituția a răspuns că aceste informații vor fi disponibile ulterior. Astfel, impactul real al ordonanței rămâne încă incert.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttps://www.romanialibera.ro
Narcis Roșioru, născut în 1989, este un profesionist în comunicare și mass-media din București. Începând cu 1 iulie 2024, s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, Narcis a avut diverse roluri în mass-media, inclusiv editor web și specialist în social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro și producător video la Mediafax Group. A fost și redactor-șef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorială și gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomă de master în Tehnici de Comunicare și Producție Mass-Media de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, unde a obținut și diploma de licență în Jurnalism.
Cele mai citite

De ce trecem la ora de iarnă și când va avea loc această schimbare

România va trece la ora oficială de iarnă în noaptea dintre 26 și 27 octombrie, când ceasurile vor fi date înapoi cu o oră....

Inflația anuală a scăzut la 4,6% în septembrie. Creșteri semnificative la servicii și produse alimentare

Inflația anuală a înregistrat o scădere în luna septembrie, ajungând la 4,6%, comparativ cu 5,1% în luna august, potrivit datelor furnizate de Institutul Național...

Disecția unui cadavru politic – Victor Ponta

În folclorul românesc există o expresie: „Mortul de la groapă nu se mai dezgroapă”. O expresie care nu-și are însă aplicativitate și în...
Ultima oră
Pe aceeași temă