25.7 C
București
joi, 10 octombrie 2024
AcasăInternaționalGrecia anunță înființarea unei unități speciale de poliție pentru a lupta contra...

Grecia anunță înființarea unei unități speciale de poliție pentru a lupta contra crimei organizate

Grecia a înființat o unitate specială de poliție, formată din aproximativ 1.000 de agenți, pentru a combate crima organizată, a anunțat ministrul pentru Protecția Cetățeanului, Michalis Chrysochoidis, conform AFP.

Această nouă structură, denumită neoficial „FBI-ul grec”, are ca scop lupta împotriva infracțiunilor grave, precum traficul de droguri, traficul de persoane, șantajul și contrabanda.

Michalis Chrysochoidis a subliniat, în cadrul unei intervenții la postul de radio Proto Programma, că această inițiativă este necesară pentru a combate violențele generate de bande care obțin profituri imense din activități ilegale.

Noua unitate va reuni mai multe departamente, inclusiv cele dedicate combaterii criminalității economice, traficului de droguri și persoanelor, precum și huliganismului.

Decizia vine pe fondul unei serii de asasinate comise de mafioți în Grecia în ultimii doi ani, unele desfășurându-se în plină zi.

Un caz recent este cel al unui topograf ucis în iulie, într-o dispută imobiliară pe insula Mykonos.

De asemenea, poliția elenă a fost criticată anul trecut după ce huligani ai Dinamo Zagreb au intrat nestingheriți în țară și au provocat violențe cu suporterii AEK Atena, soldate cu un deces.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttps://www.romanialibera.ro
Narcis Roșioru, născut în 1989, este un profesionist în comunicare și mass-media din București. Începând cu 1 iulie 2024, s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, Narcis a avut diverse roluri în mass-media, inclusiv editor web și specialist în social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro și producător video la Mediafax Group. A fost și redactor-șef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorială și gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomă de master în Tehnici de Comunicare și Producție Mass-Media de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, unde a obținut și diploma de licență în Jurnalism.
Cele mai citite

ROBOR la 3 luni rămâne la 5,55%, în timp ce IRCC crește la 5,99%

Indicele ROBOR la 3 luni, utilizat pentru calcularea dobânzilor la majoritatea creditelor în lei, a stagnat la 5,55%, conform datelor publicate joi. În paralel,...

Cătălin Predoiu spune că România este deplin pregătită să intre complet în Schengen

România este pe deplin pregătită să intre în Spaţiul Schengen cu frontierele terestre, a declarat, joi, ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, înaintea Consiliului JAI...

ROBOR la 3 luni rămâne la 5,55%, în timp ce IRCC crește la 5,99%

Indicele ROBOR la 3 luni, utilizat pentru calcularea dobânzilor la majoritatea creditelor în lei, a stagnat la 5,55%, conform datelor publicate joi. În paralel,...
Ultima oră
Pe aceeași temă