21 C
București
joi, 10 octombrie 2024
AcasăSocialSocietateStudiu: Cum arată locul de muncă ideal pentru români. Cele trei criterii...

Studiu: Cum arată locul de muncă ideal pentru români. Cele trei criterii importante de care ar trebui să ținem cont

Un loc de muncă ideal pentru români include un salariu corect, un program de lucru flexibil și colegi competenți, conform studiului „Workplace for all. Harta motivației intergeneraționale la locul de muncă”, realizat de Pluxee România în colaborare cu Ipsos România.

Cercetarea arată că 31% dintre angajați consideră esențial un salariu corect, 22% prioritizează flexibilitatea programului, iar 16% valorizează echipele bine pregătite.

Diferențele între generații sunt evidente. Baby Boomers (născuți între 1945-1965) pun mai puțin accent pe flexibilitate (13%) și preferă un loc de muncă plăcut (17%).

În contrast, generațiile tinere, precum Generația Z (născuți între 1996-2012), apreciază lipsa presiunii la job, în timp ce generațiile Y și X prioritizează stabilitatea locului de muncă.

Cum ar trebui să fie managerul

De asemenea, studiul relevă că 44% dintre respondenți preferă un manager care încurajează inovația și motivarea echipei, în timp ce doar 5% preferă un stil de leadership autocratic.

Comunicarea prin WhatsApp este populară, însă generațiile mai în vârstă preferă întâlnirile față în față.

Studiul, realizat în iunie 2024, a inclus 1.000 de angajați din mediul urban și a evidențiat provocările și preferințele distincte ale fiecărei generații pe piața muncii din România.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttps://www.romanialibera.ro
Narcis Roșioru, născut în 1989, este un profesionist în comunicare și mass-media din București. Începând cu 1 iulie 2024, s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, Narcis a avut diverse roluri în mass-media, inclusiv editor web și specialist în social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro și producător video la Mediafax Group. A fost și redactor-șef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorială și gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomă de master în Tehnici de Comunicare și Producție Mass-Media de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, unde a obținut și diploma de licență în Jurnalism.
Cele mai citite

Wimbledon renunță la arbitrii de linie după 147 de ani! Turneul va folosi un sistem automat de detectare a greșelilor

După 147 de ani de tradiție, turneul de Grand Slam pe iarbă de la Wimbledon va introduce, din 2025, un sistem electronic de arbitraj,...

ANAF a lansat un ghid pentru accesarea facilităților fiscale oferite prin OUG 107/2024

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a anunțat publicarea unui ghid detaliat destinat contribuabililor care doresc să acceseze facilitățile fiscale stabilite prin Ordonanța de...

Cele mai riscante sporturi care pot pune în pericol sănătatea dentară

Atunci când vorbim despre sănătatea dentară, nu ne gândim imediat la practicarea de sporturi. Totuși, multe activități sportive pot avea un impact semnificativ asupra...
Ultima oră
Pe aceeași temă