13.2 C
București
joi, 10 octombrie 2024
AcasăEconomieEconomie internăANAF a lansat un ghid pentru accesarea facilităților fiscale oferite prin OUG...

ANAF a lansat un ghid pentru accesarea facilităților fiscale oferite prin OUG 107/2024

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a anunțat publicarea unui ghid detaliat destinat contribuabililor care doresc să acceseze facilitățile fiscale stabilite prin Ordonanța de Urgență nr. 107/2024, actualizată ulterior prin OUG nr. 112/2024.

Ghidul este disponibil pe site-ul ANAF și vine în sprijinul persoanelor fizice și juridice interesate să își optimizeze datoriile fiscale.

Documentul oferă informații generale despre modul în care debitorii pot beneficia de măsurile fiscale prevăzute în ordonanță.

Aceste facilități sunt aplicabile unei game variate de contribuabili, inclusiv persoane fizice, firme publice și private, asocieri fără personalitate juridică, profesioniști independenți și unități administrativ-teritoriale.

De asemenea, sunt vizate instituții publice, conform legislației privind finanțele publice, care pot accesa aceste măsuri fiscale.

Când trebuie trimisă solicitarea de anulare a obligațiilor bugetare

Pentru cei care doresc să solicite anularea obligațiilor bugetare accesorii, este important ca notificarea către autoritățile fiscale să fie trimisă până cel târziu la data de 25 noiembrie 2024, înainte de depunerea cererii oficiale.

În caz contrar, contribuabilii riscă să piardă dreptul de a beneficia de facilitățile oferite.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttps://www.romanialibera.ro
Narcis Roșioru, născut în 1989, este un profesionist în comunicare și mass-media din București. Începând cu 1 iulie 2024, s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, Narcis a avut diverse roluri în mass-media, inclusiv editor web și specialist în social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro și producător video la Mediafax Group. A fost și redactor-șef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorială și gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomă de master în Tehnici de Comunicare și Producție Mass-Media de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, unde a obținut și diploma de licență în Jurnalism.
Cele mai citite

Deficitul comercial al României a crescut cu 14,6% în primele opt luni din 2024, ajungând la 20,9 miliarde de euro

Deficitul comercial al României pe segmentul de bunuri a înregistrat o creștere de 14,6% în perioada ianuarie-august 2024, comparativ cu aceeași perioadă din 2023,...

Un accident teribil a avut loc în nordul Capitalei. O tânără este în stare gravă

Un accident îngrozitor s-a produs, miercuri seară, în zona de nord a Capitalei. O tânără a fost grav rănită și a fost transportată la...

Ucraina a distrus un depozit de sute de drone din sudul Rusiei

Ucraina a anunţat miercuri că forţele sale armate au distrus un depozit adăpostind câteva sute de drone de atac în sudul Rusiei, notează AFP. Forţele...
Ultima oră
Pe aceeași temă