23.1 C
București
miercuri, 9 octombrie 2024
AcasăEconomieBănci & AsigurăriBCE ar putea reduce dobânzile la următoarea reuniune, sugerează un membru în...

BCE ar putea reduce dobânzile la următoarea reuniune, sugerează un membru în Consiliul guvernatorilor

Banca Centrală Europeană (BCE) ar putea decide o reducere a dobânzilor la reuniunea de politică monetară din 17 octombrie, a sugerat Francois Villeroy de Galhau, membru în Consiliul guvernatorilor BCE și guvernator al Băncii Centrale a Franței, conform Bloomberg.

 În septembrie, rata inflației în zona euro a coborât sub ținta BCE de 2%, iar inflația de bază ar putea ajunge la aproximativ 2% în 2024.

Villeroy a subliniat că, potrivit estimărilor pieței, inflația ar putea scădea sub 1,8% în 2025, ceea ce ar crea riscuri de a nu atinge obiectivele economice pe termen lung, mai ales din cauza creșterii economice slabe și a unei politici monetare restrictive prelungite.

Oficialul a reiterat necesitatea unei abordări prudente în politica monetară.

Francois Villeroy de Galhau a sugerat că, dacă inflația rămâne la 2% și creșterea economică din Europa continuă să fie slabă, nu vor exista motive pentru menținerea unei politici monetare stricte.

Totodată, Villeroy a minimalizat impactul creșterii prețurilor la petrol asupra inflației, în contextul tensiunilor din Orientul Mijlociu.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttps://www.romanialibera.ro
Narcis Roșioru, născut în 1989, este un profesionist în comunicare și mass-media din București. Începând cu 1 iulie 2024, s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, Narcis a avut diverse roluri în mass-media, inclusiv editor web și specialist în social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro și producător video la Mediafax Group. A fost și redactor-șef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorială și gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomă de master în Tehnici de Comunicare și Producție Mass-Media de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, unde a obținut și diploma de licență în Jurnalism.
Cele mai citite

Acțiunile chinezești scad cu peste 7% din cauza incertitudinilor legate de stimulentele economice

Acțiunile chinezești au înregistrat o scădere semnificativă, de peste 7%, pe fondul incertitudinilor privind continuarea măsurilor de stimulare economică, conform Financial Times. Indicele CSI 300,...

FCSB așteaptă încă plata pentru Florinel Coman! FIFA va lua o decizie în decembrie

Deși transferul lui Florinel Coman la Al Gharafa a fost finalizat în vară pentru 5 milioane de euro, FCSB nu a primit încă banii...

DIICOT cercetează Nordis Group

Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) a deschis un dosar penal în cazul Nordis, conform unor surse Digi24. Investigația demarat...
Ultima oră
Pe aceeași temă