19.1 C
București
miercuri, 9 octombrie 2024
AcasăSportFotbalAtletico Madrid dă lovitura! Stadionul de 350 de milioane de euro își...

Atletico Madrid dă lovitura! Stadionul de 350 de milioane de euro își schimbă numele pentru a treia oară

Atletico Madrid a semnat cel mai mare contract de sponsorizare din istoria clubului, schimbând din nou numele stadionului său, care va deveni Riyadh Air Metropolitano.

Atletico Madrid a realizat un parteneriat important cu compania aeriană saudită Riyadh Air, semnând un contract care prevede ca stadionul echipei să fie redenumit în „Riyadh Air Metropolitano” pentru următorii 9 ani, începând cu data de 20 octombrie 2024.

Acest acord reprezintă cea mai mare sponsorizare din istoria clubului madrilen și vine în completarea parteneriatului deja existent cu compania aeriană, prezentă pe tricourile echipei de la începutul sezonului trecut.

Un contract record și un nou nume pentru stadion

Contractul semnat între Atletico Madrid și Riyadh Air prevede ca numele stadionului să fie schimbat de la „Civitas Metropolitano” la „Riyadh Air Metropolitano” până în 2033. Acest parteneriat nu doar că reprezintă o mutare strategică din punct de vedere comercial, dar aduce și venituri semnificative clubului madrilen.

Conform informațiilor apărute, suma totală a contractului, care include sponsorizarea atât a stadionului, cât și a echipei, se ridică la o sumă impresionantă între 250 și 300 de milioane de euro.

Primul meci care se va desfășura sub noua denumire a stadionului va fi cel din 20 octombrie 2024, când Atletico Madrid va întâlni Leganes în cadrul campionatului spaniol.

Acesta nu este primul parteneriat de asemenea amploare pentru Atletico Madrid. Arena, inaugurată în 2017, a fost cunoscută inițial sub denumirea de „Wanda Metropolitano”, după ce clubul a semnat un contract cu grupul chinez Wanda, în schimbul a 9,5 milioane de euro pe sezon. După încheierea acestei colaborări în 2022, stadionul și-a schimbat numele în „Civitas Metropolitano”, parteneriat care va continua pentru încă cel puțin 5 ani, însă fără a implica denumirea arenei.

Tehnologie de vârf și inovație pe Riyadh Air Metropolitano

Stadionul lui Atletico Madrid, care a costat 350 de milioane de euro, nu va fi doar un punct de referință pentru evenimentele sportive, ci și pentru inovațiile tehnologice pe care le va integra. În acest an, clubul a semnat un alt contract important cu LG Electronics pentru instalarea unui „Sky Ribbon” pe acoperișul stadionului. Aceasta va fi o instalație de 400 de metri de ecrane LED flexibile care va oferi un spectacol vizual la 360 de grade, vizibil din orice loc al arenei. Proiectul inovator va avea o suprafață totală de 2.000 de metri pătrați de ecrane și se așteaptă să fie finalizat înainte de sfârșitul actualului sezon din La Liga.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

Aryna Sabalenka a egalat o performanță istorică a Mariei Sharapova

Aryna Sabalenka continuă să impresioneze în circuitul WTA, după ce a obținut o victorie categorică împotriva Katerinei Siniakova la turneul de la Wuhan. Bielorusa,...

Sectorul financiar românesc atrage peste 1,7 miliarde de euro în investiții străine directe, dar înregistrează scăderi la capitalurile proprii

Sectorul financiar din România a beneficiat în 2023 de un flux net de investiții străine directe (ISD) de peste 1,7 miliarde de euro, în...

Bărbat găsit decedat într-un parc din Craiova. Poliția a deschis o anchetă

Un bărbat a fost găsit decedat, marți după-amiază, în Parcul Mureș din municipiul Craiova. Poliția a fost sesizată și la fața locului s-au deplasat...
Ultima oră
Pe aceeași temă