19.1 C
București
miercuri, 9 octombrie 2024
AcasăEconomieBănci & AsigurăriAgra Asigurări raportează daune la peste 50% din polițele emise în sezonul...

Agra Asigurări raportează daune la peste 50% din polițele emise în sezonul agricol 2023-2024

Asigurătorul Agra Asigurări, specializat în domeniul agricol, a anunțat că în sezonul 2023-2024 a înregistrat avizări de daună pentru peste 50% din cele aproape 6.000 de polițe emise.

Potrivit datelor companiei, au fost asigurate 1.508.000 hectare de teren agricol, iar județele Constanța, Olt și Dolj au fost cele mai afectate de fenomenele meteorologice extreme.

În Constanța, au fost raportate aproape 600 de avizări de daună, peste jumătate fiind cauzate de secetă și îngheț.

În județul Olt s-au înregistrat peste 320 de avizări, iar în Dolj 310.

Numai în luna iunie, compania a gestionat peste 1.200 de notificări de daună, plătind fermierilor despăgubiri în valoare de 65 milioane lei.

„Cele mai frecvente riscuri avizate în acest sezon au fost grindina, furtunile şi ploile torenţiale, fiecare generând peste 1.000 de notificări de daună. Aceste fenomene au avut un impact devastator asupra culturilor, subliniind cât de mult perturbă încălzirea globală activităţile agricole. Nu mai putem vorbi de sezonalitatea fenomenelor meteorologice sau de un calendar agricol stabil valabil pentru întreaga ţară. Eficienţa în gestionarea riscurilor trebuie să devină o prioritate pentru fiecare fermier”, a declarat Horia-Adrian Lupu, director general Agra Asigurări.

Cele mai mari despăgubiri acordate au fost de 5,47 milioane lei pentru un fermier din Ilfov și 2,85 milioane lei pentru unul din Dâmbovița, ambii afectați de grindină și alte riscuri.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttps://www.romanialibera.ro
Narcis Roșioru, născut în 1989, este un profesionist în comunicare și mass-media din București. Începând cu 1 iulie 2024, s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, Narcis a avut diverse roluri în mass-media, inclusiv editor web și specialist în social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro și producător video la Mediafax Group. A fost și redactor-șef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorială și gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomă de master în Tehnici de Comunicare și Producție Mass-Media de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, unde a obținut și diploma de licență în Jurnalism.
Cele mai citite

Cum funcționează Sistemul Garanție-Returnare în alte țări europene comparativ cu România

Sistemul Garanție-Returnare (SGR) câștigă tot mai mult teren în Europa, pe măsură ce statele membre ale Uniunii Europene fac eforturi pentru reducerea impactului asupra...

Bărbat găsit decedat într-un parc din Craiova. Poliția a deschis o anchetă

Un bărbat a fost găsit decedat, marți după-amiază, în Parcul Mureș din municipiul Craiova. Poliția a fost sesizată și la fața locului s-au deplasat...

Cum funcționează Sistemul Garanție-Returnare în alte țări europene comparativ cu România

Sistemul Garanție-Returnare (SGR) câștigă tot mai mult teren în Europa, pe măsură ce statele membre ale Uniunii Europene fac eforturi pentru reducerea impactului asupra...
Ultima oră
Pe aceeași temă