17.1 C
București
marți, 8 octombrie 2024
AcasăSocialEvenimentDirectorul unei firme de stat, trimis în judecată de DNA pentru trafic...

Directorul unei firme de stat, trimis în judecată de DNA pentru trafic de influență

Directorul societăţii de termoficare din Mangalia, Dorinel Colgiu, a fost trimis în judecată de DNA, în stare de arest preventiv, pentru trafic de influenţă.

Potrivit procurorilor anticorupție, Dorinel Colgiu, director al SC Goldterm SA (societate comercială ce aparţine Consiliului Local Mangalia), a fost trimis în judecată pentru comiterea a trei infracţiuni de trafic de influenţă, dintre care una în formă continuată.

„În perioada 2023 – 2024, inculpatul Colgiu Dorinel ar fi pretins şi primit în mai multe tranşe, suma de 15.000 de euro (echivalentul a 75.000 lei) de la un om de afaceri, cu punct de lucru în zona limitrofă plajelor Saturn – Venus, (…), pentru a interveni pe lângă funcţionari publici din cadrul Primăriei Municipiului Mangalia şi Poliţiei Locale Mangalia şi a-i determina pe aceştia să nu îşi îndeplinească atribuţiile de serviciu în mod corespunzător în sensul de a permite societăţii comerciale respective să îşi desfăşoare activitatea comercială în sezonul estival 2023 în lipsa autorizaţiei ‘Aviz program de funcţionare’ (…) şi fără a fi supusă unor controale din partea Poliţiei Locale Mangalia şi astfel să nu fie sancţionată contravenţional”, se arată într-un comunicat de presă transmis de DNA.

Prins cu o șpagă de 60.000 de lei

Ulterior, în perioada iunie – iulie 2024, Colgiu ar fi pretins de la acelaşi om de afaceri 15.000 de euro pentru a-şi trafica influenţa în acelaşi mod prezentat anterior.

„În perioada mai – iunie 2024 inculpatul Colgiu Dorinel ar fi pretins şi primit în două tranşe printr-un intermediar, de la un om de afaceri suma de 50.000 lei pentru a interveni pe lângă funcţionari publici din cadrul Primăriei Municipiului Mangalia şi a-i facilita acestuia eliberarea unei autorizaţii de funcţionare, fără ca societatea să plătească suma de 80.000 lei ce reprezenta o taxă anuală pentru magazinele ce depăşesc o suprafaţă de vânzare de peste 250 mp potrivit unei hotărâri a Consiliului Local”, se mai arată în comunicat.

Pe data de 1 iulie 2024, persoana respectivă care administra o societate comercială ce are ca obiect comercializarea de materiale de bricolaj ar fi primit autorizaţia de funcţionare pentru o taxă anuală de 239 lei stabilită pentru magazinele cu o suprafaţă de vânzare mai mică de 250 metri pătraţi.

La sfârşitul lunii iunie – începutul lunii iulie 2024, inculpatul ar fi pretins, printr-un intermediar, de la un om de afaceri 15.000 euro pentru a-şi trafica presupusa influenţă pe care ar fi lăsat să se creadă că ar avea-o asupra funcţionarilor publici din cadrul Primăriei Municipiului Mangalia şi Poliţiei Locale Mangalia şi că-i va determina pe aceştia să permită ca societatea omului de afaceri să-şi desfăşoare activitatea în continuare, fără autorizaţie de funcţionare. În contextul menţionat, pe 9 iulie inculpatul ar fi primit suma de 60.000 lei din banii pretinşi iniţial, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante.

În cauză a fost dispusă măsura sechestrului asigurător asupra mai multor sume de bani ce aparţin inculpatului.

Alin Ion
Alin Ion
Alin este un jurnalist din Târgu Jiu cu o vastă experiență în domeniul presei scrise și audiovizuale. Absolvent al Colegiului Național "Spiru Haret" din Târgu Jiu și licențiat al Facultății de Filosofie-Jurnalism. Alin și-a început cariera ca reporter la „Ora Gorjului" în 1998. A deținut poziții de redactor-șef la publicații precum „Informația Gorjului" și "Gazeta de Sud", redacția Tg. Jiu, posturile Gorj Tv și Radio Târgu Jiu, șef de redacție Tg. Jiu la Adevărul de Seară și a colaborat ca corespondent pentru publicații importante, inclusiv "Evenimentul Zilei" și "Adevărul", unde a publicat mii de articole. De asemenea, a fost realizator de emisiuni radio și TV, și a primit numeroase distincții, inclusiv premiul „Cel mai bun jurnalist" în cadrul Galei Premiilor Antena 1 Târgu Jiu. În prezent, Alin este redactor la Gorj Online și realizator de emisiuni la Radio Accent și Accent TV.
Cele mai citite

Blinken va discuta despre Myanmar, Marea Chinei de Sud și Ucraina la summitul Asia Laos

Secretarul de stat Antony Blinken va reprezenta Statele Unite la summiturile cu liderii asiatici din Laos în această săptămână și se așteaptă să discute...

Tragedie în baschetul românesc! Marie Tyra Whitehead, jucătoare la CSM Târgoviște, găsită decedată în apartament

Marie Tyra Whitehead, baschetbalistă americană de 26 de ani, legitimată la CSM Târgoviște, a fost găsită fără viață în apartamentul său. Poliția Dâmbovița investighează...

PNL rămâne la guvernare, deși dialogul cu PSD a fost sistat

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat că liberalii nu iau în calcul ieşirea de la guvernare şi că discuţiile de marţi...
Ultima oră
Pe aceeași temă