17.1 C
București
marți, 8 octombrie 2024
AcasăSocialEducațieȘcoala de Ghizi: Noua destinație pentru profesioniștii turismului din România

Școala de Ghizi: Noua destinație pentru profesioniștii turismului din România

Turismul românesc deschide porțile unei comunități a profesioniștilor din acest domeniu

Centrul Naţional de Învăţământ Turistic (CNIT), aflat în subordinea Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, anunţă lansarea oficială a Şcolii de Ghizi, un proiect dedicat formării profesionale a ghizilor de turism din România.

„Ne dorim să creăm o comunitate de profesionişti care să contribuie activ la promovarea României. Cu ajutorul partenerilor noştri şi prin resursele educaţionale oferite, Şcoala de Ghizi va deveni un pilon esenţial al turismului de calitate”, spune Florin Albu, coordonatorul Şcolii de Ghizi.

Evenimentul va include prezentarea curriculumului actualizat, lansarea oficială a Manualului Ghidului de Turism, şi anunţarea concursului naţional „Vocea Destinaţiei”, dedicat atât ghizilor acreditaţi, cât şi iubitorilor de turism.

„Suntem mândri să aducem în prim-plan o iniţiativă atât de necesară, esenţială pentru viitorul turismului românesc. Educaţia şi formarea ghizilor sunt fundamentale pentru ca aceştia să poată promova România la cel mai înalt nivel. Şcoala de Ghizi a Centrului Naţional de Învăţământ Turistic pregăteşte profesionişti şi contribuie la creşterea calităţii serviciilor oferite turiştilor, astfel încât să ne asigurăm că ţara noastră rămâne o destinaţie apreciată la nivel internaţional”, a declarat Valentin Gabriel Avram, director general al CNIT.

Evenimentul va avea loc în Bucureşti, 9 octombrie 2024 la Muzeul Naţional al Ţăranului Român, începând cu ora 18:00, şi va reuni specialişti din turism, reprezentanţi media şi oficiali din industrie, scrie News.ro.

Dana Macsim
Dana Macsimhttps://www.romanialibera.ro
Dana Macsim este o profesionistă experimentată în jurnalism și comunicare, cu o carieră diversificată în mass-media și educație. A fost editor și prezentator de știri la Realitatea Plus din București, rol pe care l-a ocupat din decembrie 2019 până în iulie 2024. Începând cu 1 iulie 2024, Dana s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, a lucrat la Prima tv, Național Tv, Profit.ro și Money Channel în aceleași funcții. Dana a fost coordonator de marketing și comunicare la TCE 3 Brazi Group și expert în comunicare la Agenția pentru Dezvoltare Regională – Nord-Est. De asemenea, a fost manager la Centrul pentru Artă și Cultură Neamț și copywriter la Opera Comică pentru Copii din București. Pe lângă activitatea în jurnalism, Dana a fost și este profesor de limba franceză și de limba și literatura română la diverse instituții de învățământ. Dana deține un master în Comunicare de la Universitatea din București și este traducător și interpret certificat pentru limba franceză.
Cele mai citite

USR va depune o moțiune de cenzură. Elena Lasconi așteaptă ca parlamentarii liberali să voteze pentru căderea guvernului

Preşedinta USR, Elena Lasconi, anunţă că urmeză să fie depusă o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Ciolacu şi îl îndeamnă pe liderul PNL, Nicolae...

A murit Johan Neeskens! O legendă a fotbalului olandez se stinge la 73 de ani

Fostul fotbalist și antrenor olandez Johan Neeskens a decedat pe 7 octombrie 2024, lăsând în urma sa o carieră impresionantă în fotbalul internațional. Johan Neeskens,...

PNL rămâne la guvernare, deși dialogul cu PSD a fost sistat

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat că liberalii nu iau în calcul ieşirea de la guvernare şi că discuţiile de marţi...
Ultima oră
Pe aceeași temă