16.2 C
Bucureศ™ti
miercuri, 9 octombrie 2024
AcasฤƒMediuZeci de kilograme de peศ™ti morศ›i รฎn pรขrรขul Peศ›a de la Oradea

Zeci de kilograme de peศ™ti morศ›i รฎn pรขrรขul Peศ›a de la Oradea

Administraศ›ia Apele Romรขne a anunศ›at marศ›i cฤƒ a scos 30 de kilograme de peศ™ti morศ›i din apa pรขrรขului Peศ›a din Oradea dupฤƒ ce au fost fฤƒcute mai multe sesizฤƒri pe reศ›elele de socializare, รฎn zonฤƒ fiind ศ™i un miros urรขt.

Ar fi a treia oarฤƒ cรขnd se รฎntรขmplฤƒ un astfel de incident anul acesta pe Peศ›a. S-au prelevat trei probe de apฤƒ, iar rezultatele sunt aศ™teptate joi.

SpecialiลŸtii de la Apele Romรขne CriลŸuri au intervenit, marลฃi, dupฤƒ ce pe reลฃelele sociale a fost sesizatฤƒ moartea unor peลŸti, รฎn pรขrรขul Peลฃa, รฎn Oradea, pe tronsonul pod rutier E671 Calea Aradului โ€“ cartier Prima Nufฤƒrul.

โ€žLa faศ›a locului s-a constatat mortalitate piscicolฤƒ precum ศ™i un miros neplฤƒcut. S-au prelevat trei probe de apฤƒ: amonte de zona cartierului Prima Nufฤƒrul, din zona gurii de evacuare din cartier precum ศ™i amonte de podul rutier E671 din zona Calea Aradului. S-a stabilit ca mฤƒsurฤƒ preventivฤƒ supravegherea conductelor pluvialeโ€, anunศ›ฤƒ Apele Romรขne.

รŽn total s-au recoltat 30 de kilograme de peศ™ti morศ›i din apa pรขrรขului de cฤƒtre douฤƒ echipe, pe tronsonul cuprins รฎntre podul rutier din Calea Aradului ศ™i podul rutier din cartierul Cantemir, iar a doua echipฤƒ pe tronsonul Cantemir ศ™i zona Prima-Nufฤƒrul.

Rezultatele Laboratorului de Calitate a Apei vor fi gata joi, 10 octombrie 2024.

Se pare cฤƒ este pentru a treia oarฤƒ cรขnd sunt scoศ™i peศ™ti morศ›i din acest pรขrรขu, pe tronsonul din Oradea.

รŽn primฤƒvarฤƒ, Peศ›a a fost poluatฤƒ masiv de douฤƒ ori, la distanศ›ฤƒ de douฤƒ sฤƒptฤƒmรขni, iar atunci mii de peศ™ti au murit dupฤƒ ce canalizarea pluvialฤƒ a Oradiei, care se varsฤƒ รฎn Peศ›a, a fost contaminatฤƒ cu canalizare menajerฤƒ.

Atunci, Compania de Apฤƒ Oradea a fost amendatฤƒ, pentru poluarea provocatฤƒ, cu 50.000 lei.

Dezastru ecologic รฎn oraศ™ul-port Volos din Grecia

Starea de urgenลฃฤƒ a fost declaratฤƒ รฎn oraลŸul-port Volos din centrul Greciei pentru a face faลฃฤƒ consecinลฃelor unei poluฤƒri marine cauzate de tone de peลŸti morลฃi, potrivit eu.usatoday.com.
Secretarul general al Protecลฃiei Civile din Ministerul pentru Crizฤƒ Climaticฤƒ, Vassilis Papageorgiou, a anunลฃat cฤƒ โ€ža fost declaratฤƒ stare de urgenลฃฤƒ pentru protecลฃie civilฤƒ รฎn municipalitatea Volos (โ€ฆ) din regiunea Tesalia, pentru a rฤƒspunde nevoilor de urgenลฃฤƒ ลŸi pentru a gestiona consecinลฃele poluฤƒrii marine care a avut loc รฎn Golful Pagaseticโ€, conform agenลฃiei de ลŸtiri ANA.

Acesta este al doilea dezastru ecologic care loveลŸte portul Volos, situat la 330 km nord de Atena, dupฤƒ inundaลฃiile care au afectat regiunea Tesalia anul trecut.

Urmฤƒreศ™te Romรขnia Liberฤƒ pe  Twitter, Facebook ศ™i Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cฤƒtฤƒlin ศ˜erban scrie รฎn presฤƒ din anul 2019, iar din februarie 2021 la Romรขnia Liberฤƒ. A fost director de comunicare al Alianศ›ei Naศ›ionale pentru Restaurarea Monarhiei ศ™i preศ™edinte al acestei organizaศ›ii. A primit din partea Casei Regale a Romรขniei, รฎn anul 2015, Medalia โ€žRegele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentฤƒ a Alianศ›ei Naศ›ionale pentru Restaurarea Monarhiei ศ™i pentru devotamentul cu care a promovat ideile ศ™i cauza monarhicฤƒ.
Cele mai citite

Romรขnii, รฎnlocuiศ›i la ei acasฤƒ

Romรขnia face schimb de muncitori: Asiaticii vin, romรขnii pleacฤƒ, รฎntr-un exod care pare cฤƒ nu รฎngrijoreazฤƒ pe nimeni Romรขnia se confruntฤƒ, de cรขศ›iva ani, cu...

VIDEO Deputata PSD Laura Vicol ศ™i-a depus demisia din funcศ›ia de preศ™edinte al Comisiei Juridice a Camerei Deputaศ›ilor รฎn urma unei anchete de presฤƒ

Deputata PSD Laura Vicol ศ™i-a depus demisia din funcศ›ia de preศ™edinte al Comisiei Juridice a Camerei Deputaศ›ilor, marศ›i, motivรขnd รฎn documentul oficial โ€žjocuri nedrepteโ€....

Romรขn condamnat la 11 ani ลŸi ลŸase luni de รฎnchisoare, adus รฎn ศ›arฤƒ din Italia

Un bฤƒrbat dat รฎn urmฤƒrire internaลฃionalฤƒ, dupฤƒ ce a fost condamnat la 11 ani ลŸi ลŸase luni de รฎnchisoare pentru trafic de persoane, a...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ