22.8 C
București
marți, 8 octombrie 2024
AcasăSocialGenerația 45+ domină sectorul public. Statul este angajatorul favorit

Generația 45+ domină sectorul public. Statul este angajatorul favorit

Atât în sectorul privat, cât şi în cel public, angajaţii se simt motivaţi de flexibilitatea programului şi echilibrul din viața personală

Un studiu realizat de Centrul de Formare APSAP arată că majoritatea românilor consideră că salariile sunt mai mari în companiile private. ”Aproape 60% dintre români preferă să lucreze în sectorul privat, în timp ce aproximativ 40% optează pentru cel public”, arată studiul Centrului de Formare, preluat de News.ro.

Din rezultatele studiului realizat de Centrul de Formare APSAP reiese faptul că salariile mai mari sunt câştigate majoritar de cei din sectorul privat. Un exemplu al analizei este acela că, din totalul persoanelor care câştigă peste 12.000 lei, 76% sunt din sectorul privat. Situaţii similare sunt înregistrate şi în cazul intervalelor de salariu 10.000-12.000 lei (55% din privat şi 45% din public), iar la intervalul 7.500-10.000 lei, 52% sunt din sectorul privat şi 48% din sectorul public.

În sectorul public, majoritatea respondenţilor afirmă că au studii de masterat, 51% comparativ cu 36% în sectorul privat. În sectorul privat, majoritatea persoanelor au studii de licenţă, cu un procent de 49%, faţă de 39% în sectorul public. 

În ceea ce priveşte vârsta, în sectorul public, 54% dintre persoane sunt din categoria de vârstă 46-55 ani şi 53% din categoria 56-65 ani. În contrast, în sectorul privat predomină tinerii: 82% au vârsta între 18 şi 25 ani, iar 75% au vârsta între 26 şi 35 ani.

Fondată în 2014, organizaţia neguvernamentală Centrul de Formare APSAP este furnizor acreditat de formare profesională, cu o experienţă de mai bine de 10 ani şi are peste 250.000 de participanţi activi şi un corp de lectori alcătuit din 75 formatori. 

Dana Macsim
Dana Macsimhttps://www.romanialibera.ro
Dana Macsim este o profesionistă experimentată în jurnalism și comunicare, cu o carieră diversificată în mass-media și educație. A fost editor și prezentator de știri la Realitatea Plus din București, rol pe care l-a ocupat din decembrie 2019 până în iulie 2024. Începând cu 1 iulie 2024, Dana s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, a lucrat la Prima tv, Național Tv, Profit.ro și Money Channel în aceleași funcții. Dana a fost coordonator de marketing și comunicare la TCE 3 Brazi Group și expert în comunicare la Agenția pentru Dezvoltare Regională – Nord-Est. De asemenea, a fost manager la Centrul pentru Artă și Cultură Neamț și copywriter la Opera Comică pentru Copii din București. Pe lângă activitatea în jurnalism, Dana a fost și este profesor de limba franceză și de limba și literatura română la diverse instituții de învățământ. Dana deține un master în Comunicare de la Universitatea din București și este traducător și interpret certificat pentru limba franceză.
Cele mai citite

Nicolae Ciucă îi dă replica Elenei Lasconi: Nu dau curs unor demersuri politicianiste și neserioase

Nicolae Ciucă a anunțat într-un clip publicat pe Facebook că îi invită pe Elena Lasconi și pe reprezentanții USR, la sediul PNL, „pentru a...

Barcelona ar putea reveni pe Camp Nou în decembrie!

Barcelona s-ar putea întoarce pe noul stadion Spotify Camp Nou încă din luna decembrie, dacă planul președintelui Joan Laporta va fi aprobat de Adunarea...

Veteran de război în vârstă de 96 de ani, vizitat de ministrul Apărării și ambasadoarea Statelor Unite în România

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, și ambasadoarea Statelor Unite în România, Kathleen Kavalec, l-au vizitat luni, 7 octombrie, pe generalul-maior în retragere Gheorghe Călin,...
Ultima oră
Pe aceeași temă