22.8 C
București
marți, 8 octombrie 2024
AcasăSocialEvenimentCriminal român, extrădat din Germania. A fost condamnat la 20 de ani...

Criminal român, extrădat din Germania. A fost condamnat la 20 de ani de închisoare pentru omor

Un român aflat pe lista celor mai căutați infractori („Most Wanted”) va fi extrădat în România în jurul orei 20, pe 8 octombrie. Acesta a fost arestat în iulie, în Germania, și urmează să fie transferat direct la un penitenciar pentru a-și ispăși pedeapsa. Românul a fost condamnat la 20 de ani de închisoare pentru omor. Extrădarea sa este parte a cooperării dintre autoritățile române și germane în vederea combaterii infracțiunilor grave și a asigurării aplicării justiției.

Romică Fleican, un criminal considerat periculos și violent, a ajuns pe lista „Most Wanted” a Poliției Române pe 17 iunie 2016, când a fost emis un mandat european de arestare pe numele său. Acesta era căutat pentru infracțiuni grave precum omor deosebit de grav, tentativă la omor deosebit de grav și tâlhărie. Mandatul a fost emis de Tribunalul București, iar Fleican a fost inclus în Sistemul de Informații Schengen, cerându-se arestarea și predarea sa.

După opt ani de căutări, Fleican a fost arestat în iulie 2024 în Dorsten, Germania, și urmează să fie extrădat în România pe 8 octombrie 2024, la ora 20. Reprezentanții Administrației Naționale a Penitenciarelor îl vor prelua pentru a-l duce direct la închisoare, unde va executa o pedeapsă de 20 de ani pentru crimele sale.

Romică Fleican este acuzat că, în noaptea de 5 spre 6 noiembrie 2008, împreună cu alți trei bărbați, a pătruns într-o societate comercială din județul Ilfov pentru a sustrage fier. Atunci când au fost surprinși de agenții de pază, grupul de hoți i-a atacat, provocând răni grave la doi dintre paznici, iar pe al treilea l-au ucis cu brutalitate, lovindu-l în mod repetat în zona capului cu diverse obiecte.

După ce Biroul SIRENE România a emis un mandat european de arestare în 2016, primele informații au indicat că Fleican se afla în Germania, unde a fost arestat la sfârșitul anului 2016. Totuși, în 2017, autoritățile germane au refuzat predarea sa către România din cauza condițiilor de detenție din închisorile românești.

În prezent, după îmbunătățirea condițiilor din penitenciarele românești, Germania a revocat refuzul predării, iar Fleican urmează să fie extrădat în România și încarcerat pentru a-și executa pedeapsa de 20 de ani de închisoare.

Alin Ion
Alin Ion
Alin este un jurnalist din Târgu Jiu cu o vastă experiență în domeniul presei scrise și audiovizuale. Absolvent al Colegiului Național "Spiru Haret" din Târgu Jiu și licențiat al Facultății de Filosofie-Jurnalism. Alin și-a început cariera ca reporter la „Ora Gorjului" în 1998. A deținut poziții de redactor-șef la publicații precum „Informația Gorjului" și "Gazeta de Sud", redacția Tg. Jiu, posturile Gorj Tv și Radio Târgu Jiu, șef de redacție Tg. Jiu la Adevărul de Seară și a colaborat ca corespondent pentru publicații importante, inclusiv "Evenimentul Zilei" și "Adevărul", unde a publicat mii de articole. De asemenea, a fost realizator de emisiuni radio și TV, și a primit numeroase distincții, inclusiv premiul „Cel mai bun jurnalist" în cadrul Galei Premiilor Antena 1 Târgu Jiu. În prezent, Alin este redactor la Gorj Online și realizator de emisiuni la Radio Accent și Accent TV.
Cele mai citite

USR va depune o moțiune de cenzură. Elena Lasconi așteaptă ca parlamentarii liberali să voteze pentru căderea guvernului

Preşedinta USR, Elena Lasconi, anunţă că urmeză să fie depusă o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Ciolacu şi îl îndeamnă pe liderul PNL, Nicolae...

Armata română se va dota cu sisteme radar Sentinel

Departamentul de Stat al SUA a aprobat vânzarea de sisteme radar de supraveghere aeriană Sentinel pentru România, a anunţat, luni, Ambasada Statelor Unite la...

Integritatea în achiziții publice sub lupă: ANI emite 13 avertismente

Agenția Națională de Integritate a verificat și 28% dintre contractele finanțate din fonduri europene Potrivit unui comunicat al ANI, în perioada iulie - septembrie 2024,...
Ultima oră
Pe aceeași temă