22.7 C
București
marți, 8 octombrie 2024
AcasăSportNovak Djokovic a acces în optimi la Shanghai

Novak Djokovic a acces în optimi la Shanghai

Novak Djokovic, numărul 4 mondial, s-a calificat fără probleme în optimile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Shanghai după ce l-a învins pe italianul Flavio Cobolli (30 ATP) cu 6-1, 6-2.

Novak Djokovic a acces în optimi la Shanghai

Partida a fost una rapidă, durând doar o oră și 5 minute, în care Djokovic a dominat jocul, servind trei ași și comițând două duble greșeli.

Cobolli, la rândul său, a reușit tot trei ași și a făcut o singură dublă greșeală, dar nu a putut să țină pasul cu ritmul impus de Djokovic.

În următoarea rundă, Djokovic îl va întâlni pe rusul Roman Safiullin (61 ATP), un adversar care poate fi provocator, dar sârbul va porni drept favorit în această confruntare.

Novak Djokovic este considerat unul dintre cei mai mari jucători de tenis din toate timpurile, având un impact imens asupra acestui sport prin performanțele sale remarcabile și constanța pe care a demonstrat-o de-a lungul carierei.

Născut pe 22 mai 1987 în Belgrad, Serbia, Djokovic a devenit o adevărată legendă a tenisului mondial, cucerind numeroase titluri de Grand Slam și stabilind recorduri care îl plasează în elita sportului mondial.

Djokovic și-a început cariera de profesionist în 2003, dar a câștigat recunoaștere internațională odată cu primul său titlu de Grand Slam la Australian Open în 2008. De atunci, el a dominat competițiile majore, câștigând multiple titluri la Australian Open, Roland Garros, Wimbledon și US Open.

Stilul său de joc se caracterizează printr-o combinație letală de tehnică impecabilă, agilitate și o mentalitate competitivă care l-au făcut să fie aproape invincibil în momentele cheie.

Una dintre cele mai impresionante realizări ale lui Djokovic este numărul total de titluri de Grand Slam câștigate, care l-a adus pe primul loc în clasamentul celor mai titrați jucători de tenis masculin din istorie, concurând de-a lungul carierei sale cu mari rivali precum Roger Federer și Rafael Nadal.

De asemenea, el a reușit să petreacă cel mai mult timp pe primul loc în clasamentul ATP, consolidându-și astfel poziția de lider în tenisul mondial.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Alexandru Stancu
Alexandru Stancu
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Controversă la naționala Germaniei! Bernd Leno a refuzat convocarea

Portarul echipei Fulham, Bernd Leno, a refuzat convocarea la echipa națională a Germaniei pentru meciurile din Liga Națiunilor, după ce a aflat că nu...

Controversă la naționala Germaniei! Bernd Leno a refuzat convocarea

Portarul echipei Fulham, Bernd Leno, a refuzat convocarea la echipa națională a Germaniei pentru meciurile din Liga Națiunilor, după ce a aflat că nu...

Ministru Predoiu, înainte de participarea la Consiliul JAI: „Sunt convins că vom primi semnalele pentru care am muncit permanent“

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, spune că a a avut o serie de întâlniri înainte de Consiliul JAI , pentru a pregăti intrarea României în...
Ultima oră
Pe aceeași temă