18.5 C
București
marți, 8 octombrie 2024
AcasăSportFotbalControversă la naționala Germaniei! Bernd Leno a refuzat convocarea

Controversă la naționala Germaniei! Bernd Leno a refuzat convocarea

Portarul echipei Fulham, Bernd Leno, a refuzat convocarea la echipa națională a Germaniei pentru meciurile din Liga Națiunilor, după ce a aflat că nu va fi titular.

Portarul Bernd Leno, în vârstă de 32 de ani, a declinat oportunitatea de a face parte din echipa națională a Germaniei pentru meciurile din Liga Națiunilor împotriva Bosniei-Herțegovina și Olandei. Acesta a luat decizia după o discuție cu selecționerul Julian Nagelsmann și antrenorul de portari Andreas Kronenberg, în care i s-a comunicat că, deși va fi inclus în lot, nu va juca în niciunul dintre cele două meciuri. Leno a decis să rămână la Londra, unde se va pregăti alături de echipa sa de club, Fulham.

Leno consideră că merită mai mult

Într-o declarație oferită cotidianului german Bild, Leno a explicat motivele refuzului său: „Mi-au spus că voi face parte din lot, dar nu voi juca în niciun meci. Drept urmare, am decis să rămân la Londra și să mă antrenez.”

Leno a adunat nouă selecții pentru echipa națională a Germaniei de-a lungul carierei sale, dar a fost adesea considerat opțiunea secundară după legendele Manuel Neuer și Marc-Andre ter Stegen. Retragerea lui Neuer din fotbalul internațional și accidentarea lui ter Stegen ar fi putut deschide o oportunitate pentru Leno, însă selecționerul Nagelsmann a ales să promoveze debutanți precum Oliver Baumann, Alexander Nubel și Jens Blaswich. Baumann, în special, a primit promisiunea de a fi titular în primul meci împotriva Bosniei-Herțegovina.

Leno a adăugat că, deși respectă decizia selecționerului, consideră că, la vârsta de 32 de ani și cu experiența sa, ar trebui să fie tratat altfel: „Julian știe că voi fi acolo când au nevoie de mine și că pot ajuta echipa. La 32 de ani nu mai sunt un debutant, nu am avut pretenții înaintea lui Neuer și ter Stegen. M-am achitat de sarcini și nu m-am lăudat.”

Opiniile divergențiate ale foștilor jucători

Decizia lui Leno a stârnit controverse în lumea fotbalului german. Fostul atacant Fredi Bobic a declarat pentru rețeaua Sky TV că nu înțelege de ce Leno nu este prezent la echipa națională, în special în acest moment de tranziție. La rândul său, fostul portar Roman Weidenfeller a subliniat că Leno are cea mai mare experiență internațională dintre portarii disponibili și că ar fi trebuit să facă parte din echipa națională: „Pentru mine, Bernd Leno este cu siguranță un portar de națională care trebuie să fie în echipă.”

Cu toate acestea, Leno a subliniat că rămâne dedicat echipei naționale și că obiectivul său este să joace din nou sub culorile Germaniei: „Va fi întotdeauna o mare onoare pentru mine să joc pentru echipa națională, iar acesta rămâne obiectivul meu.”

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

Primăria Capitalei a luat o amendă de 100000 lei de la Garda de Mediu

Primăria Capitalei a fost amendată de Garda de Mediu cu 100.000 de lei pentru nerealizarea măsurilor de reducere a concentrațiilor de poluanți atmosferici stabilite...

Armata română se va dota cu sisteme radar Sentinel

Departamentul de Stat al SUA a aprobat vânzarea de sisteme radar de supraveghere aeriană Sentinel pentru România, a anunţat, luni, Ambasada Statelor Unite la...

Top 10 companii românești adună peste 270 de miliarde de euro cifră de afaceri

Camera de Comerţ şi Industrie a României a inclus în competiția pentru primele 10 locuri, aproape 13.000 de companii Topul Național al Firmelor reunește companii...
Ultima oră
Pe aceeași temă