18.5 C
București
marți, 8 octombrie 2024
AcasăSportBaschetTragedie în baschetul românesc! Marie Tyra Whitehead, jucătoare la CSM Târgoviște, găsită...

Tragedie în baschetul românesc! Marie Tyra Whitehead, jucătoare la CSM Târgoviște, găsită decedată în apartament

Marie Tyra Whitehead, baschetbalistă americană de 26 de ani, legitimată la CSM Târgoviște, a fost găsită fără viață în apartamentul său. Poliția Dâmbovița investighează circumstanțele posibilei sinucideri.

Lumea baschetului românesc este în stare de șoc după decesul tragic al jucătoarei americane Marie Tyra Whitehead, care a fost descoperită decedată în apartamentul său din Târgoviște, luni dimineață. Potrivit autorităților, primele indicii sugerează că ar fi vorba despre o sinucidere.

Marie Tyra Whitehead, găsită decedată în apartament

Conform unui comunicat emis de clubul CSM Târgoviște, Marie Tyra Whitehead, care ajunsese în România în vara anului 2024 pentru a evolua în Liga Națională de Baschet, a fost găsită fără suflare în apartamentul în care locuia. Clubul și-a exprimat regretul profund față de dispariția prematură a jucătoarei, transmițând un mesaj de condoleanțe familiei și apropiaților acesteia: „Deplângem dispariţia prematură a unei tinere jucătoare, iar gândurile şi rugăciunile noastre se îndreaptă către familia şi apropiaţii ei în aceste momente grele.”

Conform unui raport preliminar al Poliției Județene Dâmbovița, nu au fost găsite urme vizibile de violență pe corpul jucătoarei, cu excepția celor care indică o posibilă spânzurare. Cadavrul a fost transportat la medicină legală pentru a se efectua necropsia, iar autoritățile continuă cercetările pentru a stabili circumstanțele exacte în care a avut loc decesul.

Marie Tyra Whitehead, în vârstă de 26 de ani, venise în România cu așteptări mari pentru cariera sa și era una dintre jucătoarele de bază ale echipei CSM Târgoviște. În meciul din Cupa României împotriva Agronomiei București, câștigat categoric de echipa sa cu 83-38, americanca fusese cea mai bună jucătoare de pe teren. Aceasta ar fi urmat să evolueze sâmbătă, în primul meci din noul sezon al Ligii Naționale, împotriva echipei Universitatea Cluj.

Cariera internațională a lui Whitehead

Înainte de a ajunge la Târgoviște, Whitehead a avut o carieră internațională remarcabilă, evoluând pentru echipe din diverse țări. A jucat în Australia la Kilsyth LC, în Suedia pentru Wetterbygden Sparks și în Marea Britanie la Essex Rebels.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

Biserica evanghelică fortificată din județul Sibiu, distinsă cu Premiul Publicului și Grand Prix 

Proiectul de reabilitare a Bisericii Săsești din Alma Vii, din comuna Moșna, județul Sibu, este marele câștigător al anului 2024: Grand Prix și Premiului Publicului în cadrul...

Veteran de război în vârstă de 96 de ani, vizitat de ministrul Apărării și ambasadoarea Statelor Unite în România

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, și ambasadoarea Statelor Unite în România, Kathleen Kavalec, l-au vizitat luni, 7 octombrie, pe generalul-maior în retragere Gheorghe Călin,...

Revolut vrea să devină o bancă locală în România

România este a doua piață pentru Revolut, cu 4 milioane de clienți, după Marea Britanie Din decembrie, Revolut va opera în România printr-o sucursală locală,...
Ultima oră
Pe aceeași temă