12.8 C
Bucureศ™ti
marศ›i, 8 octombrie 2024
AcasฤƒInternaศ›ionalNetanyahu la un an de la atacul Hamas: โ€ž Vom continua luptaโ€

Netanyahu la un an de la atacul Hamas: โ€ž Vom continua luptaโ€

Premierul israelian Benjamin Netanyahu le-a promis luni seara compatrioลฃilor sฤƒi cฤƒ va continua lupta pรขnฤƒ la atingerea obiectivelor de rฤƒzboi stabilite de guvernul sฤƒu, potrivit unui mesaj televizat difuzat cu ocazia primei comemorฤƒri a atacului din 7 octombrie, relateazฤƒ AFP.

Aceste obiective, รฎntre care anihilarea Hamas รฎn Gaza ลŸi revenirea tuturor ostaticilor, vii sau morลฃi, sunt „o misiune sacrฤƒ ลŸi nu ne vom opri pรขnฤƒ cรขnd nu o vom รฎndeplini”, a declarat premierul israelian. „Vom continua sฤƒ luptฤƒm”, a spus el รฎn mod repetat, „nu voi renunลฃa”.

Totodatฤƒ, agenลฃia de presฤƒ oficialฤƒ libanezฤƒ Ani a anunลฃat luni seara noi lovituri israeliene asupra suburbiilor sudice ale Beirutului, dupฤƒ un apel al armatei israeliene de a evacua anumite sectoare din acest bastion al grupฤƒrii ลŸiite pro-iraniene Hezbollah.

Suburbiile sudice, bombardate de armata israelianฤƒ din 23 septembrie, „au fost ลฃinta a douฤƒ raiduri”, a indicat Ani, care anunลฃase cu puลฃin timp รฎnainte ลŸase lovituri succesive ale forลฃelor israeliene.

Netanyahu spune cฤƒ Israelul se confruntฤƒ cu un rฤƒzboi pe ศ™apte fronturi

Netanyahu a afirmat cฤƒ Israelul are dreptul sฤƒ se apere ศ™i cฤƒ nu รฎi va uita pe cei 101 ostatici pe care รฎi va aduce acasฤƒ
Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat cฤƒ, la aproape un an de la atacurile Hamas asupra Israelului, ศ›ara sa luptฤƒ acum pe ศ™apte fronturi.

โ€žAstฤƒzi, Israelul se apฤƒrฤƒ pe ศ™apte fronturi รฎmpotriva duศ™manilor civilizaศ›ieiโ€, a spus el รฎntr-o declaraศ›ie, preluatฤƒ de CNN. Preศ™edintele israelian a mai afirmat cฤƒ acestea includ Hezbollah susศ›inut de Iran รฎn nord, Hamas รฎn Gaza, Houthii din Yemen, โ€žteroriศ™tiโ€ din Cisiordania ศ™i miliศ›iile ศ™iite din Irak ศ™i Siria.

โ€žLuptฤƒm รฎmpotriva Iranului, care sฤƒptฤƒmรขna trecutฤƒ a tras peste 200 de rachete balistice direct asupra Israelului ศ™i care stฤƒ รฎn spatele acestui rฤƒzboi pe ศ™apte fronturi รฎmpotriva Israeluluiโ€, a spus Netanyahu.

Urmฤƒreศ™te Romรขnia Liberฤƒ pe  Twitter, Facebook ศ™i Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cฤƒtฤƒlin ศ˜erban scrie รฎn presฤƒ din anul 2019, iar din februarie 2021 la Romรขnia Liberฤƒ. A fost director de comunicare al Alianศ›ei Naศ›ionale pentru Restaurarea Monarhiei ศ™i preศ™edinte al acestei organizaศ›ii. A primit din partea Casei Regale a Romรขniei, รฎn anul 2015, Medalia โ€žRegele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentฤƒ a Alianศ›ei Naศ›ionale pentru Restaurarea Monarhiei ศ™i pentru devotamentul cu care a promovat ideile ศ™i cauza monarhicฤƒ.
Cele mai citite

Primฤƒria Capitalei a luat o amendฤƒ de 100000 lei de la Garda de Mediu

Primฤƒria Capitalei a fost amendatฤƒ de Garda de Mediu cu 100.000 de lei pentru nerealizarea mฤƒsurilor de reducere a concentraศ›iilor de poluanศ›i atmosferici stabilite...

Hezbollah a lansat un atac cu rachete cฤƒtre baza serviciului de informaลฃii militare israeliene, Glilot, lรขngฤƒ Tel Aviv

Gruparea libanezฤƒ Hezbollah a anunลฃat luni cฤƒ a lansat o salvฤƒ de rachete cฤƒtre principala bazฤƒ a serviciului de informaลฃii militare israeliene, Glilot, lรขngฤƒ...

Diana Iovanovici-ศ˜oศ™oacฤƒ s-a plรขns PE cฤƒ CCR i-a respins candidatura la prezidenศ›iale

Eurodeputata Diana Iovanovici-ลžoลŸoacฤƒ s-a plรขns luni searฤƒ รฎn Parlamentul European, la procedura discursurilor de un minut, dupฤƒ ce Curtea Constituลฃionalฤƒ a Romรขniei i-a respins...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ