16.6 C
București
luni, 7 octombrie 2024
AcasăPoliticăCe spun Ciucă și Ciolacu în urma publicării motivării Curții Constituționale

Ce spun Ciucă și Ciolacu în urma publicării motivării Curții Constituționale

Marcel Ciolacu, președintele PSD și candidat la alegerile prezidențiale, susțin este nevoie de o amplă reformă a CCR.

„Motivarea Curții Constituționale în cazul doamnei Șoșoacă întărește discuția privind necesitatea unei ample reforme a CCR.

Această discuție trebuie să plece de la realitatea că procedura actuală transformă CCR într-o instanță care nu îi oferă celui în cauză dreptul la apărare sau recurs. De aceea, consider că între BEC și CCR ar trebui să existe un filtru de legalitate pe care îl poate asigura doar Înalta Curte de Casație și Justiție. De aici trebuie să pornim discuția, pentru a nu exista nicio urmă de îndoială“.

Marcel Ciolacu se declară împotriva discursului Dianei Șoșoacă cu privire la apologia egionarismului și a urii împotriva evreilor: „Am însă o mare dilemă. Cât de mult trebuie să ai atrofiat mușchiul bunului-simț să susții sus și tare că trebuie ca anumite partide să fie scoase în afara legii pe motiv de extremism, dar apoi să te faci scut pentru cineva care face apologia legionarismului și a urii împotriva evreilor?!

Chiar și într-o campanie electorală, există anumite linii roșii care nu trebuie trecute. Pentru a nu arunca societatea românească în urmă cu 50 de ani.

Nu voi intra niciodată în acest galop electoral inconștient practicat de unii candidați. Singura discuție rațională și serioasă din societate trebuie să fie legată de reforma CCR. Și asta voi face eu!“.

Și Nicolae Ciucă, președinte PNL Gorj, a avut un mesaj video. Acesta a spus că înțelegerea cu PSD va fi ruptă, dar că PNL va rămâne la guvernare.

Alin Ion
Alin Ion
Alin este un jurnalist din Târgu Jiu cu o vastă experiență în domeniul presei scrise și audiovizuale. Absolvent al Colegiului Național "Spiru Haret" din Târgu Jiu și licențiat al Facultății de Filosofie-Jurnalism. Alin și-a început cariera ca reporter la „Ora Gorjului" în 1998. A deținut poziții de redactor-șef la publicații precum „Informația Gorjului" și "Gazeta de Sud", redacția Tg. Jiu, posturile Gorj Tv și Radio Târgu Jiu, șef de redacție Tg. Jiu la Adevărul de Seară și a colaborat ca corespondent pentru publicații importante, inclusiv "Evenimentul Zilei" și "Adevărul", unde a publicat mii de articole. De asemenea, a fost realizator de emisiuni radio și TV, și a primit numeroase distincții, inclusiv premiul „Cel mai bun jurnalist" în cadrul Galei Premiilor Antena 1 Târgu Jiu. În prezent, Alin este redactor la Gorj Online și realizator de emisiuni la Radio Accent și Accent TV.
Cele mai citite

Ajutoare de 500 de milioane de euro pentru biocombustibili în România

Comisia Europeană a aprobat o schemă de ajutoare de stat, pentru sprijinirea investițiilor în producția de biocombustibili, pentru o economie „zero net” În cadrul acestei...

Alexandru Dobre vine la Rapid! „O provocare”

Alexandru Dobre a ajuns la Rapid București, iar Marius Șumudică este gata să-l antreneze pe puști. Alexandru Dobre a semnat cu Rapid București Născut în București,...

Ultimele pregătiri pentru pelerinajul de Sfânta Parascheva

La Catedrala Metropolitană din Iași, ultimele pregătiri pentru pelerinajul de Sfânta Parascheva sunt în plină desfășurare. Ultimele pregătiri pentru pelerinajul de Sfânta Parascheva Acest eveniment, considerat...
Ultima oră
Pe aceeași temă