16.9 C
București
luni, 7 octombrie 2024
AcasăSportTenisCamila Giorgi rupe tăcerea după luni de absență! „Nu am fugit nicăieri”

Camila Giorgi rupe tăcerea după luni de absență! „Nu am fugit nicăieri”

După o absență de aproape jumătate de an, Camila Giorgi a vorbit pentru prima oară despre seria de scandaluri în care a fost implicată, încercând să clarifice acuzațiile legate de fraudă fiscală și falsificarea documentelor de vaccinare.

La începutul anului 2023, Camila Giorgi, fostă jucătoare de tenis de top, s-a retras în mod neașteptat din sport, stârnind numeroase întrebări. În mai, numele ei a dispărut din clasamentul WTA, fără vreo explicație clară, iar italienii au început să investigheze cauzele acestei dispariții. Presa a aflat rapid că Giorgi este implicată într-o serie de controverse, printre care acuzații de fraudă fiscală și falsificarea unor documente de vaccinare, menite să îi permită participarea la competiții în timpul pandemiei de COVID-19.

Acuzații de fraudă și declarații contradictorii

Într-un interviu recent acordat presei italiene, Giorgi a abordat în mod direct aceste acuzații, afirmând că problemele fiscale nu au fost cauzate de familia ei, ci de angajați iresponsabili care se ocupau de finanțele sale. „Problemele cu organele fiscale? Familia mea nu știa despre ele. Problemele au fost create de oameni din exterior, care au fost angajați să se ocupe de finanțele mele”, a declarat italianca pentru Verissimo. De asemenea, a subliniat că tatăl ei, care a fost menționat frecvent în scandal, nu a avut nicio legătură cu aceste situații, fiind doar antrenorul ei.

În privința speculațiilor că ar fi „fugit” din Italia pentru a evita autoritățile, Giorgi a negat vehement aceste acuzații. Ea a explicat că, deși proprietarul unei vile închiriate a susținut că ea și tatăl său nu au plătit chiria și au plecat cu mobilierul, situația este complet diferită: „Casa aceea nici măcar nu avea mobilier, am adus-o noi”, a precizat fosta sportivă.

Giorgi se întoarce la Roma și așteaptă procesul din noiembrie

După luni de incertitudine și speculații, Camila Giorgi s-a întors la Roma și a reluat contactul cu presa italiană. Avocatul său, Edmondo Tomaselli, a explicat că absența sa a fost cauzată de numeroasele contracte de publicitate pe care a trebuit să le onoreze, nu de o încercare de a evita justiția. „Camila este la Roma. În ultimele luni a călătorit mult, în interes de serviciu. Nu a fugit nicăieri, așa cum s-a insinuat”, a spus Tomaselli pentru Corriere del Veneto.

Cu toate acestea, Giorgi va fi nevoită să se prezinte în fața instanței pe 5 noiembrie pentru o audiere preliminară în dosarul legat de presupusa falsificare a documentelor de vaccinare. Dacă se dovedește că aceste acuzații sunt adevărate, reputația sa ar putea fi serios afectată, iar cariera sa sportivă, deși aparent încheiată, ar putea să fie umbrită de scandaluri.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

Punct de respiro pentru debitori: Indicele ROBOR la 3 luni rămâne blocat la 5,55%

Și ROBOR la 6 luni ia o pauză și stagnează la 5,59% ROBOR este rata medie a dobânzii la care se împrumută, între ele, instituțiile...

Șumudică avertizează: „Retrogradarea nu e exclusă!” după eșecul Rapidului cu FC Botoșani

Rapid București a suferit o înfrângere neașteptată în fața lui FC Botoșani, cu scorul de 0-2, într-un meci din etapa a 12-a a Superligii....

Victorie la limită pentru FCSB cu Gloria Buzău! Gigi Becali: „M-a enervat chestiunea asta!”

FCSB a obținut o victorie cu emoții pe teren propriu împotriva Gloriei Buzău, scor 3-2, în etapa a 12-a din Superligă, într-un meci marcat...
Ultima oră
Pe aceeași temă