16.9 C
București
luni, 7 octombrie 2024
AcasăEconomieFurtul din umbră: ANAF dezvăluie cazuri de rambursări uriașe nedeclarate

Furtul din umbră: ANAF dezvăluie cazuri de rambursări uriașe nedeclarate

Zeci de milioane de lei fără declarație fiscală, noua metodă de a recicla bani, prin plăți ramburs

Vânzarea de articole de pescuit, lenjerii de pat, produse cosmetice şi alte bunuri, a fost sursă consistentă de venit pentru cei care au vândut online. Persoanele identificate aveau afaceri din vânzarea produselor, fără să-şi declare veniturile, iar metoda principală prin care încasau banii era plata ramburs, scrie ziarulfinanciar.ro.

ANAF a identificat mai multe persoane care au încasat rambursuri de peste 10 milioane lei fiecare fără să îşi declare veniturile.

„Din verificările efectuate de Direcţia Generală Antifraudă au fost identificate mai multe persoane care au încasat rambursuri de peste 10 milioane de lei, fără să declare veniturile aferente la organele fiscale compe­tente. În ceea ce priveşte produsele comercializate de acestea s-au remarcat categorii cum ar fi: articole de pescuit, lenjerii de pat, produse cosmetice şi altele“, spun reprezentanţii ANAF, citați de zf.ro.

Potrivit Ordonanței 67/2022, firmele de curierat trebuie să completeze Formularul 395, Declaraţia informativă privind trimiterile poștale contra ramburs, efectuate de către furnizorii de servicii poștale pe teritoriul naţional. Acest Ordin ar fi trebuit să ajute la reducerea evaziunii fiscale.

Dana Macsim
Dana Macsimhttps://www.romanialibera.ro
Dana Macsim este o profesionistă experimentată în jurnalism și comunicare, cu o carieră diversificată în mass-media și educație. A fost editor și prezentator de știri la Realitatea Plus din București, rol pe care l-a ocupat din decembrie 2019 până în iulie 2024. Începând cu 1 iulie 2024, Dana s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, a lucrat la Prima tv, Național Tv, Profit.ro și Money Channel în aceleași funcții. Dana a fost coordonator de marketing și comunicare la TCE 3 Brazi Group și expert în comunicare la Agenția pentru Dezvoltare Regională – Nord-Est. De asemenea, a fost manager la Centrul pentru Artă și Cultură Neamț și copywriter la Opera Comică pentru Copii din București. Pe lângă activitatea în jurnalism, Dana a fost și este profesor de limba franceză și de limba și literatura română la diverse instituții de învățământ. Dana deține un master în Comunicare de la Universitatea din București și este traducător și interpret certificat pentru limba franceză.
Cele mai citite

Pilonul 2 de pensii, active record de 30 de miliarde de euro

Banii din Pilonul 2 sunt al doilea cel mai valoros activ financiar al populaţiei, după depozitele bancare Un comunicat al Asociaţiei Pensiilor Private (APAPR) anunță...

Pilonul 2 de pensii, active record de 30 de miliarde de euro

Banii din Pilonul 2 sunt al doilea cel mai valoros activ financiar al populaţiei, după depozitele bancare Un comunicat al Asociaţiei Pensiilor Private (APAPR) anunță...

A căzut într-un canal adânc de patru metri într-un parc din Capitală

Un bărbat în vârstă de 45 ani a căzut într-un canal, la aproximativ patru metri adâncime, în parcul Orăşelul Copiilor, din sectorul 4 al...
Ultima oră
Pe aceeași temă