17.5 C
București
duminică, 6 octombrie 2024
AcasăInternaționalNetanyahu spune că Israelul se confruntă cu un război pe șapte fronturi

Netanyahu spune că Israelul se confruntă cu un război pe șapte fronturi

Netanyahu a afirmat că Israelul are dreptul să se apere și că nu îi va uita pe cei 101 ostatici pe care îi va aduce acasă

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că, la aproape un an de la atacurile Hamas asupra Israelului, țara sa luptă acum pe șapte fronturi.

„Astăzi, Israelul se apără pe șapte fronturi împotriva dușmanilor civilizației”, a spus el într-o declarație, preluată de CNN. Președintele israelian a mai afirmat că acestea includ Hezbollah susținut de Iran în nord, Hamas în Gaza, Houthii din Yemen, „teroriști” din Cisiordania și milițiile șiite din Irak și Siria.

„Luptăm împotriva Iranului, care săptămâna trecută a tras peste 200 de rachete balistice direct asupra Israelului și care stă în spatele acestui război pe șapte fronturi împotriva Israelului”, a spus Netanyahu.

Acesta a declarat că își menține promisiunea de a schimba echilibrul de putere din nord între Israel și Liban. Israelul a lansat aproape 9.000 de atacuri în Liban începând cu 8 octombrie, iar Hezbollah a lansat 1.500 de atacuri în același interval de timp. Referindu-se la Gaza, Netanyahu a afirmat că Israelul are dreptul să se apere și că nu îi va uita pe cei 101 ostatici „ pentru care ne-am angajat cu toată puterea să-i aducem acasă”. Cel puțin 41.825 de persoane au fost ucise în Gaza începând cu 7 octombrie anul trecut, potrivit Ministerului Sănătății din Gaza.

Netanyahu a spus „să le fie rușine” președintelui francez, Emmanuel Macron și altor țări care cer embargou asupra armelor împotriva Israelului. „Fiți siguri că Israelul va lupta, până când bătălia va fi câștigată, de dragul nostru și de dragul păcii și securității în lume”, a adăugat Netanyahu.

Peste 1.400 de oameni au fost uciși în loviturile israeliene din Liban în ultima lună și aproape 7.500 au fost răniți, potrivit ministerului libanez al Sănătății.

Dana Macsim
Dana Macsimhttps://www.romanialibera.ro
Dana Macsim este o profesionistă experimentată în jurnalism și comunicare, cu o carieră diversificată în mass-media și educație. A fost editor și prezentator de știri la Realitatea Plus din București, rol pe care l-a ocupat din decembrie 2019 până în iulie 2024. Începând cu 1 iulie 2024, Dana s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, a lucrat la Prima tv, Național Tv, Profit.ro și Money Channel în aceleași funcții. Dana a fost coordonator de marketing și comunicare la TCE 3 Brazi Group și expert în comunicare la Agenția pentru Dezvoltare Regională – Nord-Est. De asemenea, a fost manager la Centrul pentru Artă și Cultură Neamț și copywriter la Opera Comică pentru Copii din București. Pe lângă activitatea în jurnalism, Dana a fost și este profesor de limba franceză și de limba și literatura română la diverse instituții de învățământ. Dana deține un master în Comunicare de la Universitatea din București și este traducător și interpret certificat pentru limba franceză.
Cele mai citite

Diana Şoşoacă şi-a depus din nou candidatura la alegerile prezidenţiale la BEC

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Toni Greblă, membru al Biroului Electoral Central, a declarat că Diana Şoşoacă şi-a depus din nou candidatura la alegerile prezidenţiale,...

Plaja din Constanța, în top 15 cele mai relaxante plaje din Europa

Clasamentul a fost realizat, în urma recenziilor de călătorie ale turiștilor Studiul realizat de SpaSeekers.com a numărat de câte ori cuvântul „relaxare” a fost menționat...

Germania, Franța și alte state UE fac eforturi pentru a accelera întoarcerea migranților în țările lor

Șaptesprezece țări europene au cerut Comisiei Europene să înăsprească regulile UE privind returnarea migranților ilegali în țările lor de origine Scrisoarea către Comisia Europeană a...
Ultima oră
Pe aceeași temă