17.7 C
București
sâmbătă, 5 octombrie 2024
AcasăEconomiePSD vrea reducerea taxării cu 5 procente pe salariile mici și medii....

PSD vrea reducerea taxării cu 5 procente pe salariile mici și medii. Câți bani ar rămâne în buzunarele românilor

Ministrul Adrian Câciu a declarat că măsura ar duce la creșterea puterii de cumpărare a românilor și la competitivitatea companiilor

Ministrul investițiilor și proiectelor europene, Adrian Câciu a explicat la Antena 3 că deducerea se va aplica și pe contribuția de asigurări sociale de sănătate.

„Avem trei categorii de salariați care intră deja în zona aceasta de deduceri: tinerii, salariații care au copii și persoanele angajate care au peste 50 de ani. Noutatea este că venim cu această deducere și pe contribuția de asigurări sociale de sănătate. Pot să vă dau exemple de lucrători pe salariu minim care au un copil în întreținere și care vor avea un beneficiu de 2.400 lei net pe an, adică 200 lei pe lună”, a declarat ministrul Câciu.

În plus, ministrul a precizat că nu vor fi crescute taxele pentru salariile de peste 10.000 lei net, așa cum au propus sindicatele.

„Este o grilă de deduceri, se schimbă articolul 77 din Codul Fiscal. Este un algoritm, o matrice care se aplică rapid de către orice contabil, nu este o procedură greoaie, singura condiție fiind cum te încadrezi. Nu ai copii ai o anumită grilă, dacă ai un copil în întreținere ai o altă abordare, dar toată lumea va beneficia de aceste reduceri. Toată lumea cu salarii brute până la 5.700 lei”, a mai precizat Adrian Câciu.

De asemenea, studenții și, mai ales, cei care își continuă studiile, dacă au un loc de muncă, vor fi scutiți de contribuția de asigurări sociale de sănătate, deci vor avea un beneficiu de 10%.

Dana Macsim
Dana Macsimhttps://www.romanialibera.ro
Dana Macsim este o profesionistă experimentată în jurnalism și comunicare, cu o carieră diversificată în mass-media și educație. A fost editor și prezentator de știri la Realitatea Plus din București, rol pe care l-a ocupat din decembrie 2019 până în iulie 2024. Începând cu 1 iulie 2024, Dana s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, a lucrat la Prima tv, Național Tv, Profit.ro și Money Channel în aceleași funcții. Dana a fost coordonator de marketing și comunicare la TCE 3 Brazi Group și expert în comunicare la Agenția pentru Dezvoltare Regională – Nord-Est. De asemenea, a fost manager la Centrul pentru Artă și Cultură Neamț și copywriter la Opera Comică pentru Copii din București. Pe lângă activitatea în jurnalism, Dana a fost și este profesor de limba franceză și de limba și literatura română la diverse instituții de învățământ. Dana deține un master în Comunicare de la Universitatea din București și este traducător și interpret certificat pentru limba franceză.
Cele mai citite

Adriean Videanu și soția, „pensionarii” de lux, prinși la vamă cu bijuterii de peste jumătate de milion de euro

Fostul ministru al Economiei și soția sa au fost opriți în aeroportul din Munchen, pentru că nu au declarat bijuterii de peste 650.000 de...
Ultima oră
Pe aceeași temă