25.6 C
București
vineri, 4 octombrie 2024
AcasăSportTenisQinwen Zheng impresionează la Beijing! Calificare în semifinale după o revenire spectaculoasă

Qinwen Zheng impresionează la Beijing! Calificare în semifinale după o revenire spectaculoasă

Qinwen Zheng continuă să domine scena tenisului feminin din China, calificându-se în semifinale la turneul de 1000 de puncte de la China Open, desfășurat la Beijing, după o victorie impresionantă împotriva tinerei Mirra Andreeva.

Aflată pe locul 7 în clasamentul mondial WTA, Qinwen Zheng și-a asigurat locul în semifinalele China Open pentru prima dată în carieră. Zheng, campioana olimpică, a învins-o pe Mirra Andreeva, clasată pe locul 22 WTA, cu scorul de 5-7, 6-0, 6-4, după un meci intens, care a durat două ore și jumătate. Înfruntarea din sferturi a fost primul duel dintre cele două jucătoare în circuitul profesionist, iar Zheng a reușit o revenire spectaculoasă, după ce a pierdut primul set.

Prima semifinală la China Open pentru Qinwen Zheng

După o primă manșă strânsă, în care Andreeva s-a impus cu 7-5, Qinwen Zheng a ridicat nivelul jocului și a câștigat categoric setul al doilea cu 6-0, urmând ca în setul decisiv să închidă partida cu un 6-4. Această victorie o propulsează pe chinezoaică în semifinalele turneului, unde o va întâlni pe Karolina Muchova, care a eliminat-o surprinzător pe favorita Aryna Sabalenka în sferturi.

Cu această calificare, Qinwen Zheng devine a treia jucătoare chineză din istorie care ajunge în semifinalele unui turneu WTA 1000, după Li Na și Wang Qiang. Performanța sa de la China Open este un nou pas important în cariera sa, confirmând forma excelentă pe care a arătat-o în ultima perioadă. Zheng a câștigat 20 din ultimele 22 de meciuri disputate în circuit, dovedind o constanță remarcabilă la cel mai înalt nivel.

Începând cu anul 2000, Zheng deține cel mai mare procentaj de victorii (85,7%, 12-2) la evenimentele WTA din China, excepție făcând Jocurile Olimpice. Aceasta a fost prima sa calificare în semifinale la un turneu de o asemenea anvergură pe teren propriu, confirmând potențialul de a deveni o nouă stea a tenisului mondial.

Cealaltă semifinală de la China Open va fi între Coco Gauff și Paula Badosa, care au oferit și ele performanțe remarcabile în cadrul acestui turneu.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

Fostă șefă a TVR acuză managementul actual de cheltuieli nejustificate și declin grav al televiziunii publice

Ramona Săseanu, fostă președintă interimară a TVR, a trimis o scrisoare deschisă Comisiei pentru Cultură din Camera Deputaților, în care avertizează asupra unei situații...

FCSB a învins în deplasare pe PAOK Salonic cu 1-0(1-0) în 10 oameni

FCSB a obţinut o victorie mare cu echipa greacă PAOK Salonic, cu scorul de 1-0 (1-0), joi seara, pe Stadionul Toumba din Salonic, în...

Franța, fără Mbappe și Kante în Liga Națiunilor!

Didier Deschamps a anunțat lotul pentru meciurile din Liga Națiunilor, unde absențele notabile sunt Kylian Mbappe și N'Golo Kante, doi dintre cei mai importanți...
Ultima oră
Pe aceeași temă