19.4 C
Bucureศ™ti
vineri, 4 octombrie 2024
AcasฤƒInternaศ›ionalCriza din UcrainaMinisterul Apฤƒrฤƒrii al Ucrainei: Cel puศ›in 177 de prizonieri ucraineni au murit...

Ministerul Apฤƒrฤƒrii al Ucrainei: Cel puศ›in 177 de prizonieri ucraineni au murit รฎn captivitate รฎn Rusia

Potrivit celor mai recente date ale Ministerului Apฤƒrฤƒrii al Ucrainei, cel puศ›in 177 de prizonieri ucraineni au decedat รฎn รฎnchisorile ruseศ™ti de la รฎnceputul invaziei pe scarฤƒ largฤƒ, informeazฤƒ Politico. รŽn acelaศ™i timp, mii de alศ›i prizonieri se aflฤƒ รฎn situaศ›ii extrem de riscante.

Viktoriia Tsymbaliuk, reprezentant al Coordonฤƒrii Cartierului General pentru Tratarea Prizonierilor de Rฤƒzboi, a declarat cฤƒ โ€žcu cรขt petrec mai mult timp รฎn รฎnchisorile ruseศ™ti, cu atรขt sunt mai aproape de moarteโ€.

Aceasta a subliniat cฤƒ, din cauza lipsei de supraveghere internaศ›ionalฤƒ, numฤƒrul real al deceselor รฎn detenศ›ia rusฤƒ ar putea fi mult mai mare.

โ€žDar, desigur, nu toate cadavrele sunt returnate ศ™i multe nici mฤƒcar nu sunt confirmate de Rusia ca fiind รฎn captivitateโ€, a adฤƒugat Tsymbaliuk.

Schimburile de prizonieri รฎntre Moscova ศ™i Kiev au facilitat returnarea a aproximativ 3.600 de prizonieri de rฤƒzboi ucraineni, dar se estimeazฤƒ cฤƒ alte mii rฤƒmรขn รฎn custodia Rusiei.

De ani de zile, au fost raportate abuzuri severe asupra prizonierilor de rฤƒzboi ucraineni, iar un nou raport al Biroului ONU al รŽnaltului Comisar pentru Drepturile Omului confirmฤƒ cฤƒ tortura รฎn rรขndul personalului militar capturat este โ€žlarg rฤƒspรขnditฤƒ ศ™i sistematicฤƒโ€ ศ™i se desfฤƒศ™oarฤƒ cu aprobarea conducerii ruse.

Raportul subliniazฤƒ cฤƒ unele personalitฤƒศ›i publice din Rusia au รฎncurajat explicit tratamentele inumane ศ™i chiar uciderea prizonierilor de rฤƒzboi ucraineni.

Din martie 2023, au fost documentate 11 decese ศ™i un numฤƒr nespecificat de tentative de sinucidere, inclusiv un caz de sinucidere ca urmare a torturii repetate.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttps://www.romanialibera.ro
Narcis Roศ™ioru, nฤƒscut รฎn 1989, este un profesionist รฎn comunicare ศ™i mass-media din Bucureศ™ti. รŽncepรขnd cu 1 iulie 2024, s-a alฤƒturat echipei Romรขnia Liberฤƒ. Anterior, Narcis a avut diverse roluri รฎn mass-media, inclusiv editor web ศ™i specialist รฎn social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro ศ™i producฤƒtor video la Mediafax Group. A fost ศ™i redactor-ศ™ef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorialฤƒ ศ™i gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomฤƒ de master รฎn Tehnici de Comunicare ศ™i Producศ›ie Mass-Media de la Universitatea Dunฤƒrea de Jos din Galaศ›i, unde a obศ›inut ศ™i diploma de licenศ›ฤƒ รฎn Jurnalism.
Cele mai citite

Generaศ›ia Z รฎntรขmpinฤƒ dificultฤƒศ›i de adaptare la locul de muncฤƒ, relevฤƒ un studiu recent

Un studiu realizat de platforma Intelligent.com รฎn luna august indicฤƒ faptul cฤƒ tinerii din generaศ›ia Z, รฎn special cei care sunt fie prea introvertiศ›i,...

Ceremonie la ศ˜antierul Naval Damen Galaศ›i pentru noua navฤƒ multifuncศ›ionalฤƒ a Marinei Portugheze

Pe 3 octombrie, ศ˜antierul Naval Damen Galaศ›i a gฤƒzduit o ceremonie comunฤƒ care a marcat รฎnceputul debitฤƒrii ศ™i punerea chilei pentru o navฤƒ multifuncศ›ionalฤƒ...

Florin Tฤƒnase avertizeazฤƒ adversarele din Europa League: โ€žNu vor avea un meci uศ™or cu noiโ€

FCSB a รฎnvins PAOK cu 1-0 รฎn Grecia, รฎn cadrul etapei a doua din faza ligii Europa League, ศ™i sperฤƒ la calificarea รฎn primฤƒvara...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ