24.2 C
Bucureศ™ti
joi, 3 octombrie 2024
AcasฤƒSocialAdministratieNicuศ™or Dan ridicฤƒ ศ™tacheta: 20 de cerinศ›e esenศ›iale pentru viitorii candidaศ›i la...

Nicuศ™or Dan ridicฤƒ ศ™tacheta: 20 de cerinศ›e esenศ›iale pentru viitorii candidaศ›i la prezidenศ›iale

Primarul General al Capitalei cere soluศ›ii concrete de la partide ศ™i candidaศ›ii la preศ™edinศ›ie

Primarul Nicuศ™or Dan a prezentat 20 de puncte care includ modificฤƒri legislative legate de finanลฃarea BucureลŸtiului, de urbanism ลŸi de spaลฃii verzi. Edilul a reafirmat dorinศ›a ca autorizaลฃiile de construire sฤƒ fie emise de primarul general, iar documentaลฃiile de urbanism din BucureลŸti sฤƒ fie votate de Consiliul General.

Nicuศ™or Dan a precizat cฤƒ cele 20 de puncte sunt grupate รฎn ลŸase categorii.ย 

โ€Patru dintre ele sunt chestiuni legislative pe finanลฃarea BucureลŸtiului, pe urbanism, pe spaลฃii verzi ลŸi pe niลŸte mecanisme administrative. Apoi sunt niลŸte obiective naลฃionale รฎn BucureลŸti pentru care avem interes ลŸi apoi sunt niลŸte solicitฤƒri pentru consilierii generali din partidele care vor fi รฎn Consiliul Generalโ€, a explicat NicuลŸor Dan.

Primarul General vrea, printre altele, modificarea Legii finanศ›elor publice locale ศ™i a Codului Fiscal, astfel รฎncรขt รฎmpฤƒrศ›irea taxelor ศ™i impozitelor รฎn Bucureศ™ti, รฎntre Primฤƒria Capitalei ศ™i primฤƒriile de sector, sฤƒ se facฤƒ de cฤƒtre Consiliul General, nu de Parlament.

De asemenea, primarul vrea ca organele civile de control sฤƒ poatฤƒ dispune suspendarea lucrฤƒrilor ilegale รฎn zone protejate ศ™i posibilitatea de รฎmprumut a unitฤƒลฃilor administrativ-teritoriale, care sฤƒ fie proporลฃionalฤƒ cu numฤƒrul de locuitori.ย 

โ€AลŸa cum este azi, aลŸa-numita lege a plafoanelor, municipiul BucureลŸti se poate รฎmprumuta la fel de mult cum se poate รฎmprumuta municipiul FฤƒgฤƒraลŸ sau municipiul ReลŸiลฃa sau municipiul Alexandria, ceea ce, evident cฤƒ necesitฤƒลฃile de a dezvolta aceste oraลŸe sunt cantitativ diferiteโ€, a precizat NicuลŸor Dan.

Nicuศ™or Dan mai vrea, printre altele, ศ™i modificarea Codului Administrativ, pentru a permite รฎn mod expres primarului sฤƒ atace รฎn instanศ›ฤƒ hotฤƒrรขrile Consiliului.

Dana Macsim
Dana Macsimhttps://www.romanialibera.ro
Dana Macsim este o profesionistฤƒ experimentatฤƒ รฎn jurnalism ศ™i comunicare, cu o carierฤƒ diversificatฤƒ รฎn mass-media ศ™i educaศ›ie. A fost editor ศ™i prezentator de ศ™tiri la Realitatea Plus din Bucureศ™ti, rol pe care l-a ocupat din decembrie 2019 pรขnฤƒ รฎn iulie 2024. รŽncepรขnd cu 1 iulie 2024, Dana s-a alฤƒturat echipei Romรขnia Liberฤƒ. Anterior, a lucrat la Prima tv, Naศ›ional Tv, Profit.ro ศ™i Money Channel รฎn aceleaศ™i funcศ›ii. Dana a fost coordonator de marketing ศ™i comunicare la TCE 3 Brazi Group ศ™i expert รฎn comunicare la Agenศ›ia pentru Dezvoltare Regionalฤƒ โ€“ Nord-Est. De asemenea, a fost manager la Centrul pentru Artฤƒ ศ™i Culturฤƒ Neamศ› ศ™i copywriter la Opera Comicฤƒ pentru Copii din Bucureศ™ti. Pe lรขngฤƒ activitatea รฎn jurnalism, Dana a fost ศ™i este profesor de limba francezฤƒ ศ™i de limba ศ™i literatura romรขnฤƒ la diverse instituศ›ii de รฎnvฤƒศ›ฤƒmรขnt. Dana deศ›ine un master รฎn Comunicare de la Universitatea din Bucureศ™ti ศ™i este traducฤƒtor ศ™i interpret certificat pentru limba francezฤƒ.
Cele mai citite

Alina Bica scapฤƒ de executarea unei pedepse de patru ani de รฎnchisoare cu executare

Alina Bica, fosta ศ™efฤƒ a DIICOT, a scฤƒpat de executarea pedepsei de patru ani de รฎnchisoare pentru favorizarea omului de afaceri Ovidiu Tender. Curtea de...

Nicuศ™or Dan: Peste 150 de clฤƒdiri cu risc seismic vor fi consolidate

Municipalitatea face demersuri pentru consolidarea a peste 150 de clฤƒdiri cu risc seismic, iar finanลฃarea pe care a obลฃinut-o este de 300 de milioane...

Prinศ›esa Kate Middleton a รฎmbrฤƒศ›iศ™at o adolescentฤƒ bolnavฤƒ de cancer

Palatul Kensington a publicat miercuri imagini cu prinลฃul William ลŸi soลฃia sa Kate care s-au รฎntรขlnit cu Liz Hatton, o adolescentฤƒ bolnavฤƒ de cancer,...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ