16.3 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăInternaționalIsraelul anunță moartea a încă șapte soldați în Liban, în total având...

Israelul anunță moartea a încă șapte soldați în Liban, în total având opt soldați uciși

Armata israeliană a anunțat moartea a încă șapte soldați israelieni care au fost uciși miercuri în luptă în sudul Libanului, ridicând la opt bilanțul total de la începutul ofensivei, potrivit aol.com.

Forțele de apărare israeliene au declarat că un ofițer și patru soldați din unitatea Egoz au fost „grav răniți”, anunță CNN.

IDF nu a precizat în ce zone din sudul Libanului au fost uciși soldații.

Mai devreme miercuri, IDF a anunțat moartea unui alt soldat.

Hezbollah a afirmat în declarații separate că a vizat forțele israeliene în trei localități diferite din sudul Libanului.

Armata libaneză a declarat că o forță israeliană a străpuns 400 de metri (aproximativ un sfert de milă) în Liban și s-a retras la scurt timp după aceea.

VIDEO Incendii și fum la granița Israel-Liban în urma celui mai mare schimb de focuri de la escaladarea conflictului

Incendiile se dezlănțuie, fumul se ridică în timpul schimbului de focuri la granița Israel-Liban. Imaginile arată incendii în plină desfășurare și fum gros în timp ce Israelul și Hezbollah din Liban fac schimb de focuri la graniță, în cea mai mare escaladare de la izbucnirea războiului în Gaza pe 7 octombrie.

Avioanele de luptă israeliene și interceptările focului Hezbollah sunt, de asemenea, observate de-a lungul graniței, lângă orașul Metulla din nordul Israelului.

Noi atacuri israeliene asupra Libanului după moartea a 558 de persoane

Israelul a anunțat zeci de noi atacuri aeriene asupra bastioanelor Hezbollah din Liban, marți, la o zi după ce 558 de persoane, inclusiv 50 de copii, au fost ucise în cel mai mortal bombardament de la războiul devastator din 2006.

Atacurile nocturne ale Israelului asupra sudului Libanului au venit după ce acesta a anunțat că a ucis „un număr mare” de militanți când a lovit aproximativ 1.600 de ținte suspecte ale Hezbollahului în toată țara.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Aproape jumătate de milion de șomeri în România

Rata șomajului a urcat în august la 5,5% Noi date vin de la Institutul Național de Statistică. Rata şomajului în formă ajustată sezonier a urcat,...

Klaus Iohannis a adăugat trei miniterenuri de golf vilei de protocol de la Neptun

Grădina vilei de protocol de la Neptun, folosită de președintele Klaus Iohannis, a fost dotată cu trei miniterenuri de golf, însă RA APPS nu...

Ce promisiuni face Marcel Ciolacu pentru cota TVA în 2025

Marcel Ciolacu afirmă că nu va modifica cotele TVA din prezent, după alegeri. Și taxa pe valoare adăugată la alimente va rămâne tot la...
Ultima oră
Pe aceeași temă