19.8 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăEconomieAutoSkoda lansează un SUV electric accesibil, prețul pornind de la 33.000 de...

Skoda lansează un SUV electric accesibil, prețul pornind de la 33.000 de euro

Skoda, subsidiară a grupului Volkswagen AG, a prezentat un SUV electric accesibil, modelul Elroq, care va avea un preț de aproximativ 33.000 de euro (36.615 dolari), într-un moment în care producătorii auto se confruntă cu o încetinire a vânzărilor de vehicule electrice (EV) pe plan global.

Conform Bloomberg, acest model vine într-un context în care cererea de automobile electrice a început să scadă, iar mărcile auto au fost nevoite să-și ajusteze planurile pentru a atrage mai mulți clienți.

Elroq va fi disponibil cu trei opțiuni de baterii și va beneficia de încărcare rapidă. Prețul acestui SUV electric este comparabil cu al unui vehicul cu motor pe combustie, un factor crucial pentru producătorii de EV care încearcă să atragă un număr mai mare de cumpărători.

Directorul general al Skoda, Klaus Zellmer, a declarat că acest model va fi „inovator” datorită prețului competitiv și va contribui la extinderea companiei cehe pe segmentul vehiculelor electrice.

Skoda a înregistrat o creștere de 9% a vânzărilor în Europa în primele opt luni ale anului 2024.

Comparativ, Volkswagen a anunțat reducerea costurilor și concedierea de angajați. Modelul Elroq ar putea contribui semnificativ la creșterea vânzărilor Skoda în Europa, având caracteristici precum camere pentru vizualizarea din spatele vehiculului, aplicații de divertisment și asistent vocal digital bazat pe inteligența artificială ChatGPT.

Cu o autonomie de peste 560 km la o singură încărcare, Elroq depășește modelul Tesla Model Y. Prețul acestuia este sub cel al SUV-ului electric ID.4 al Volkswagen, care începe de la 48.000 de euro, și al modelului Atto 3 de la BYD, care costă aproximativ 38.000 de euro.

Clienții pot plasa comenzi pentru Elroq începând de miercuri, iar livrările sunt programate pentru primul trimestru al anului 2025.

În paralel, Stellantis a lansat recent Citroen e-C3, un vehicul electric low-cost de 23.300 euro, care va concura cu modelele chinezești, cum ar fi Dacia Spring.

Astfel, producătorii europeni se adaptează cerințelor pieței și încearcă să lanseze modele accesibile pentru a face față concurenței din China.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttps://www.romanialibera.ro
Narcis Roșioru, născut în 1989, este un profesionist în comunicare și mass-media din București. Începând cu 1 iulie 2024, s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, Narcis a avut diverse roluri în mass-media, inclusiv editor web și specialist în social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro și producător video la Mediafax Group. A fost și redactor-șef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorială și gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomă de master în Tehnici de Comunicare și Producție Mass-Media de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, unde a obținut și diploma de licență în Jurnalism.
Cele mai citite

Consiliul de Securitate al ONU se reunește de urgență pentru a discuta escaladarea conflictului în Orientul Mijlociu

Consiliul de Securitate al ONU va organiza miercuri o ședință de urgență pentru a aborda creșterea tensiunilor în Orientul Mijlociu, a anunțat președinția elvețiană...

Generația de Suflet vs Generația lui Rădoi

Cu cinci ani în urmă ca așa-numita  „Generație de Suflet” să ne scoată în stradă pentru calificarea în optimile de finală ale Campionatului European,...

Aeronave militare ridicate de urgență în urma atacurilor cu drone din Ucraina. Mesaje RO-Alert transmise în Tulcea

Ministerul Apărării Naționale (MApN) a anunțat că patru aeronave militare – două F-18 ale Forțelor Aeriene Spaniole și două F-16 ale Forțelor Aeriene Române...
Ultima oră
Pe aceeași temă