21.4 C
Bucureศ™ti
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasฤƒInternaศ›ionalUrsula von der Leyen condamnฤƒ atacul Iranului asupra Israelului ศ™i avertizeazฤƒ asupra...

Ursula von der Leyen condamnฤƒ atacul Iranului asupra Israelului ศ™i avertizeazฤƒ asupra riscului de escaladare

Preศ™edinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a condamnat miercuri cu fermitate atacul cu rachete balistice lansat de Iran asupra Israelului, avertizรขnd asupra pericolului unei escaladฤƒri majore a situaศ›iei รฎn Orientul Mijlociu.

Ursula von der Leyen transmite cฤƒ atacul asupra Israelului de marศ›i noapte ar putea destabiliza รฎntreaga regiune.

โ€žAstfel de acลฃiuni ameninลฃฤƒ stabilitatea regionalฤƒ ลŸi escaladeazฤƒ tensiunile รฎntr-o situaลฃie deja extem de volatilฤƒ”, a declarat von der Leyen, citatฤƒ de DPA.

 รŽn cadrul aceleaศ™i intervenศ›ii, ea a subliniat necesitatea ca toate pฤƒrศ›ile implicate sฤƒ acศ›ioneze cu responsabilitate ศ™i sฤƒ protejeze viaศ›a civililor nevinovaศ›i, care riscฤƒ sฤƒ devinฤƒ victime ale acestui conflict.

Uniunea Europeanฤƒ militeazฤƒ pentru รฎncetarea focului

รŽn continuarea declaraศ›iei sale, von der Leyen a reafirmat apelul Uniunii Europene pentru o รฎncetare imediatฤƒ a focului la frontiera dintre Israel ศ™i Liban, precum ศ™i รฎn Fรขศ™ia Gaza.

De asemenea, a solicitat cu insistenศ›ฤƒ eliberarea tuturor ostaticilor reศ›inuศ›i de aproape un an de gruparea islamistฤƒ palestinianฤƒ Hamas.

ศ˜efa executivului european a subliniat cฤƒ pacea ศ™i stabilitatea nu pot fi realizate decรขt prin eforturi diplomatice ศ™i un angajament serios din partea tuturor actorilor regionali, pentru a preveni o escaladare de proporศ›ii a conflictului.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttps://www.romanialibera.ro
Narcis Roศ™ioru, nฤƒscut รฎn 1989, este un profesionist รฎn comunicare ศ™i mass-media din Bucureศ™ti. รŽncepรขnd cu 1 iulie 2024, s-a alฤƒturat echipei Romรขnia Liberฤƒ. Anterior, Narcis a avut diverse roluri รฎn mass-media, inclusiv editor web ศ™i specialist รฎn social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro ศ™i producฤƒtor video la Mediafax Group. A fost ศ™i redactor-ศ™ef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorialฤƒ ศ™i gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomฤƒ de master รฎn Tehnici de Comunicare ศ™i Producศ›ie Mass-Media de la Universitatea Dunฤƒrea de Jos din Galaศ›i, unde a obศ›inut ศ™i diploma de licenศ›ฤƒ รฎn Jurnalism.
Cele mai citite

Ce decizii ar putea lua Mark Rutte, noul secretar general al NATO

Zi istoricฤƒ pentru NATO. Mark Rutte este de marศ›i noul secretar general al Alianลฃei Nord-Atlantice. Jens Stoltenberg i-a predat ลŸtafeta dupฤƒ un deceniu plin...

Motociclist รฎn vรขrstฤƒ de 18 ani, mort รฎn urma unui accident rutier

Un tรขnฤƒr motociclist รฎn vรขrstฤƒ de doar 18 ani a murit, noaptea trecutฤƒ, รฎn Spitalul Judeศ›ean de Urgenศ›ฤƒ Tรขrgu Jiu. Paul Gabriel Melinte, din...

Romรขnia, Grecia ศ™i Bulgaria cer suprataxarea celor mai ieftini producฤƒtori ศ™i traderi din energie

Ministrul Energiei a declarat cฤƒ nu este nici drept, nici normal ca Europa de Est sฤƒ plฤƒteascฤƒ pentru energie, preศ›uri mult mai mari decรขt...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ