10.6 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăEconomieFidelis răsplătește solidaritatea: Tranșă dedicată celor care salvează vieți

Fidelis răsplătește solidaritatea: Tranșă dedicată celor care salvează vieți

Donatorii de sânge primesc un punct procentual în plus la dobândă și un prag de subscriere de zece ori mai mic

Ministrul de Finanțe, Marcel Boloș anunță că maratonul solidarității continuă. Titlurile de stat Fidelis vin cu o nouă tranșă, dedicată donatorilor de sânge.

,,Titlurile de stat Fidelis s-au consacrat deja ca una dintre variantele de investiții cu risc minim pentru populație, dar și ca pilon de bază în dezvoltarea pieței de capital din România. Este un instrument care continuă să fie o soluție atractivă: dincolo de dobânzile competitive, flexibilitatea rămâne esențială. Vă puteți retrage oricând sumele investite, fără să pierdeți câștigurile acumulate, iar veniturile sunt neimpozabile”, afirmă ministrul Boloș într-o postare.

În ceea ce privește componenta socială, ca parte a campaniei ,,România are sânge de rocker, acum și de investitor”, ministrul de Finanțe precizează că există cele mai avantajoase condiții pentru donatorii de sânge, care ,,primesc un punct procentual în plus la dobândă și un prag de subscriere de zece ori mai mic”.

Nu sunt de neglijat nici celelalte beneficii pe care le au donatorii: reducere la transport, o zi liberă plătită, bonuri de masă, pentru care valoarea este de 280 lei și, în anumite cazuri, o reducere a impozitului pe clădiri și terenuri.

Marcel Boloș a mai afirmat că, pentru această tranșă specială Fidelis, vor fi eligibili cei care au donat de la 1 mai 2024.

Dana Macsim
Dana Macsimhttps://www.romanialibera.ro
Dana Macsim este o profesionistă experimentată în jurnalism și comunicare, cu o carieră diversificată în mass-media și educație. A fost editor și prezentator de știri la Realitatea Plus din București, rol pe care l-a ocupat din decembrie 2019 până în iulie 2024. Începând cu 1 iulie 2024, Dana s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, a lucrat la Prima tv, Național Tv, Profit.ro și Money Channel în aceleași funcții. Dana a fost coordonator de marketing și comunicare la TCE 3 Brazi Group și expert în comunicare la Agenția pentru Dezvoltare Regională – Nord-Est. De asemenea, a fost manager la Centrul pentru Artă și Cultură Neamț și copywriter la Opera Comică pentru Copii din București. Pe lângă activitatea în jurnalism, Dana a fost și este profesor de limba franceză și de limba și literatura română la diverse instituții de învățământ. Dana deține un master în Comunicare de la Universitatea din București și este traducător și interpret certificat pentru limba franceză.
Cele mai citite

Scorul serii în Liga Campionilor la fotbal: Borussia Dortmund-Celtic Glasgow 7-1

Borussia Dortmund a realizat scorul serii de marţi în etapa a doua a Ligii Campionilor la fotbal, 7-1 cu Celtic Glasgow, pe teren propriu. MVP-ul...

Motociclist în vârstă de 18 ani, mort în urma unui accident rutier

Un tânăr motociclist în vârstă de doar 18 ani a murit, noaptea trecută, în Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu. Paul Gabriel Melinte, din...

Investițiile la bursă devin mai accesibile: Românii pot tranzacționa simultan pe BVB și pe bursele din SUA

Investitorii români au acum posibilitatea de a tranzacționa simultan atât pe Bursa de Valori București (BVB), cât și pe piețele bursiere din Statele Unite,...
Ultima oră
Pe aceeași temă