20 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSportFotbalAndrei Rațiu, desemnat cel mai rapid jucător al lunii în La Liga!

Andrei Rațiu, desemnat cel mai rapid jucător al lunii în La Liga!

Andrei Rațiu se află într-o formă excelentă în tricoul celor de la Rayo Vallecano, unde a reușit să impresioneze atât prin performanțele sale ofensive, cât și prin viteza sa incredibilă.

Românul a fost desemnat cel mai rapid jucător al lunii august în La Liga, o recunoaștere care confirmă calitățile sale și contribuția adusă echipei sale în acest început de sezon.

Cu un gol și o pasă decisivă în primele etape ale stagiunii, Rațiu continuă să atragă atenția nu doar prin realizările sale pe teren, ci și prin evoluția sa constantă, devenind un element important în angrenajul lui Rayo Vallecano.

Viteză și constanță în performanță

Unul dintre aspectele care l-au propulsat pe Andrei Rațiu în lumina reflectoarelor este viteza sa impresionantă. În luna august, românul a fost recunoscut ca fiind cel mai rapid jucător din La Liga, primind trofeul „Fibra Como Un Rayo” pentru viteza atinsă în partida cu Espanyol. După această distincție, Rațiu a oferit câteva declarații despre forma sa și obiectivele pe care și le propune pentru acest sezon.

„Am fost cel mai rapid jucător al lunii și mă bucură, pentru că viteza s-a numărat mereu printre calitățile mele”, a declarat fundașul român, adăugând că își dorește să ajute echipa să obțină cât mai multe puncte în La Liga.

Rațiu a transmis un mesaj și fanilor lui Rayo Vallecano, pe care i-a lăudat pentru susținerea lor necondiționată: „Fanii sunt incredibili, sunt mereu acolo, ne susțin indiferent de ce se întâmplă și asta trebuie respectat.”

Comparat cu Zidane și recunoscut de presa spaniolă

Performanțele lui Andrei Rațiu nu au trecut neobservate nici de presa din Spania, jurnaliștii de la Marca remarcând evoluțiile sale constante. După un meci remarcabil împotriva celor de la Atletico Madrid, încheiat la egalitate (1-1), românul a fost comparat cu legendarul Zinedine Zidane pentru un moment spectaculos din partida cu Leganes.

În minutul 84 al confruntării, Rațiu a trecut de doi adversari folosind o piruetă elegantă, o mișcare asemănătoare celor executate de Zidane în timpul carierei sale. „Rațiu s-a deghizat în Zidane. A driblat doi adversari cu o piruetă în interiorul suprafeței de pedeapsă, dar șutul său a fost blocat de un adversar”, au scris cei de la Marca.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

Mama Omida și fiul ei Rareș

Domnul Rareș Bogdan a lăsat contrele la PSD, pentru că niciodată nu se știe când ai nevoie de o mână stângă, și, mai...

Bărbat care punea la dispoziție locuințe pentru practicarea prostituției, reținut de oamenii legii

Zece percheziţii domiciliare au efectuate luni, 30 septembrie, în județul Mureș, într-un dosar de proxenetism, un bărbat de 45 de ani fiind reţinut. Suspectul...

Anul agricol 2024, excelent pentru producția de prune, dar provocările persistă în valorificarea ţuicii româneşti

Anul agricol 2024 a adus o recoltă generoasă de prune, în special pentru soiurile de vară și livezile situate în zonele de câmpie, unde...
Ultima oră
Pe aceeași temă