16 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăInternaționalPutin a semnat un nou decret de încorporări în armată. Câți cetățeni...

Putin a semnat un nou decret de încorporări în armată. Câți cetățeni ruși vor fi chemați obligatoriu

Vladimir Putin a semnat un decret pentru a doua serie de încorporări în armată în anul 2024. Aproximativ 133.000 de cetățeni cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani vor fi chemați pentru stagiul militar obligatoriu de 12 luni.

Decretul semnat de Vladimir Putin prevede și eliberarea din stagiul militar a celor care l-au încheiat. În seria anterioară de încorporări din acest an, care a avut loc între 1 aprilie și 15 iulie, aproximativ 150.000 de ruși au fost chemați în armată.

O diferență față de seriile anterioare este creșterea vârstei maxime de încorporare la 30 de ani, față de 27 de ani înainte.

Contraamiralul Vladimir Ţimlianski, responsabil de organizare și mobilizare în cadrul Statului Major rus, a asigurat că recruții nu vor fi trimiși în războiul din Ucraina și nici în teritoriile ucrainene aflate sub control rusesc.

Cu toate acestea, din cauza situației din mai multe regiuni de la frontiera ruso-ucraineană, în special în provincia Kursk, unde armata ucraineană a lansat o incursiune în luna august, militarii ruși în termen care efectuau stagiul militar în trupele de grăniceri s-au văzut implicați în lupte.

Recruții ruși capturați pe frontul din Ucraina

În Kursk, recruții ruși au fost copleșiți de armata ucraineană într-o ofensivă surpriză lansată pe 6 august, iar sute dintre ei au fost luați prizonieri.

La jumătatea lunii septembrie, cele două tabere au schimbat 260 de prizonieri, câte 130 fiecare. Printre cei predați Rusiei se aflau și numeroși recruți capturați în Kursk.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttps://www.romanialibera.ro
Narcis Roșioru, născut în 1989, este un profesionist în comunicare și mass-media din București. Începând cu 1 iulie 2024, s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, Narcis a avut diverse roluri în mass-media, inclusiv editor web și specialist în social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro și producător video la Mediafax Group. A fost și redactor-șef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorială și gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomă de master în Tehnici de Comunicare și Producție Mass-Media de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, unde a obținut și diploma de licență în Jurnalism.
Cele mai citite

Weekend excelent pentru români! Sorescu a marcat primul său gol din acest sezon în Turcia

Deian Sorescu a reușit primul său gol în Superliga Turciei pentru Gaziantep. Deian Sorescu (27 de ani) a marcat primul său gol din acest sezon...

FCSB anunță noua țintă! Gigi Becali i-a găsit înlocuitor lui Andrei Vlad

Patronul FCSB, Gigi Becali, a confirmat transferul portarului ceh Lukas Zima (30 de ani) pentru iarnă, acesta urmând să vină de la Petrolul Ploiești. FCSB...

Doi pensionari au rămas fără locuință în urma unui incendiu. Focul a fost pus chiar de către fiul lor

Doi pensionari din comuna Deleni, județul Iași, au rămas sub cerul liber, după ce casa le-a fost distrusă de un incendiu în noaptea de...
Ultima oră
Pe aceeași temă