13.6 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSportFotbalOlympiacos, adversara lui FCSB din Europa League, a adus un super mijlocaș!

Olympiacos, adversara lui FCSB din Europa League, a adus un super mijlocaș!

Yusuf Yazici, internaționalul turc în vârstă de 27 de ani, a semnat cu Olympiacos Pireu, însă nu va fi eligibil pentru partida cu FCSB din Europa League.

Olympiacos Pireu, viitoarea adversară a campioanei României, FCSB, în grupele Europa League, a realizat un transfer de marcă. Echipa greacă l-a adus pe mijlocașul ofensiv Yusuf Yazici, jucător cu experiență la nivel european și internațional, care va aduce un plus de valoare echipei, dar nu va putea evolua în competiția europeană până la finalul fazei grupelor.

Yusuf Yazici, noul transfer al Olympiacos, nu va juca împotriva FCSB

Liber de contract după despărțirea de Lille în această vară, Yazici a fost unul dintre cei mai doriți jucători pe piața transferurilor, iar Olympiacos a reușit să îl înregimenteze. Deși este un transfer de impact pentru formația greacă, Yazici nu va putea evolua în partida de pe 28 noiembrie împotriva FCSB, deoarece lista UEFA nu mai poate fi modificată până la încheierea fazei ligii din Europa League.

Olympiacos va întâlni FCSB pe Arena Națională din București. Partida se va disputa pe 28 noiembrie, de la ora 22:00.

Yusuf Yazici, cunoscut pentru evoluțiile sale impresionante la Trabzonspor și Lille, este considerat unul dintre cei mai talentați mijlocași ofensivi din Turcia. În 2019, Yazici a fost transferat la Lille pentru 18,5 milioane de euro, devenind rapid un jucător esențial pentru echipa franceză. A câștigat titlul în Ligue 1 în sezonul 2020/21 și a fost unul dintre golgheterii Europa League în aceeași ediție. De asemenea, Yazici a mai fost împrumutat la CSKA Moscova și Trabzonspor înainte de a reveni la Lille în sezonul 2022/23.

Yazici a avut un sezon bun în 2022/23, înscriind 12 goluri și oferind 4 pase decisive în 42 de meciuri, iar acum este evaluat la 10 milioane de euro de site-ul de specialitate Transfermarkt. Jucătorul a strâns 45 de selecții la echipa națională a Turciei, participând și la două meciuri la EURO 2024, împotriva Georgiei și Portugaliei.

Olympiacos se luptă la titlu

Cu aducerea lui Yazici, Olympiacos și-a consolidat lotul, care deja conține câțiva jucători de valoare. Printre cei mai valoroși jucători ai echipei se numără David Carmo și Santiago Hezze, fiecare cotați la 12 milioane de euro. Yazici, cu o cotă de piață de 10 milioane de euro, intră direct în topul celor mai bine cotați jucători din lotul antrenat de José Luis Mendilibar.

În campionatul Greciei, Olympiacos ocupă locul 2, la egalitate de puncte cu PAOK și la un singur punct în spatele liderului AEK Atena. Totuși, în Europa League, echipa greacă nu a început cu dreptul, pierzând primul meci cu 0-2 în deplasare la Olympique Lyon.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

Deciziile adoptate de Autoritatea de Supraveghere Financiară

Deciziile adoptate de Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) au fost anunțate astăzi în cadrul unei ședințe desfășurate la București. Acestea vizează măsuri privind...

Traficant de canabis, arestat preventiv pentru 30 de zile

Un traficant de canabis a primit mandat de arestare preventivă, pentru trafic de droguri de risc, pe care le-ar fi comercializat în proximitatea unui...

RAReș îți răspunde rapid: Chatbotul Registrului Auto Român, ghidul tău digital pentru informații auto

Inovația de la Registrul Auto Român face legătura între șoferi și informații tehnice despre mașinile lor Registrul Auto Român anunţă că a lansat Chatbotul RAReş,...
Ultima oră
Pe aceeași temă