18.2 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSocialCiclonul Ashley: Sunt așteptate precipitații de până la 80l/metru pătrat. Sfaturi pentru...

Ciclonul Ashley: Sunt așteptate precipitații de până la 80l/metru pătrat. Sfaturi pentru populație

Ciclonul mediteraneean Ashley va aduce ploi abundente și vijelii în toată țara până luni, au transmis meteorologii ANM. Se estimează că în anumite zone vor cădea chiar și 80 de litri pe metru pătrat.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a suplimentat tehnica de intervenție în zonele vizate de inundații. În Galați, unde deja au avut loc inundații grave, peste 1.000 de pompieri sunt în alertă.

De asemenea, se așteaptă și viitura pe Dunăre, care se va suprapune cu ploile torențiale aduse de furtuna Ashley.

Ciclonul Ashley va lovi mai întâi zona de vest, o parte din Transilvania și din Oltenia, urmând să acopere întreaga jumătate estică a țării până luni.

Coduri portocalii sunt emise pentru întreaga jumătate estică a țării, inclusiv București și județul Ilfov.

Autoritățile au luat măsuri suplimentare pentru a face față acestei situații de urgență, inclusiv suplimentarea numărului de pompieri și constituirea de centre de coordonare și conducere a intervențiilor.

De asemenea, au fost luate măsuri de îndiguire în localitățile de pe malul Dunării. Autoritățile recomandă populației să curețe șanțurile și podețele pentru a asigura scurgerea apei în cazul în care vine cu un debit mai mare.

Totodată, se va ține evidența persoanelor vulnerabile pentru a putea fi evacuate din locuințe în caz de nevoie.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttps://www.romanialibera.ro
Narcis Roșioru, născut în 1989, este un profesionist în comunicare și mass-media din București. Începând cu 1 iulie 2024, s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, Narcis a avut diverse roluri în mass-media, inclusiv editor web și specialist în social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro și producător video la Mediafax Group. A fost și redactor-șef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorială și gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomă de master în Tehnici de Comunicare și Producție Mass-Media de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, unde a obținut și diploma de licență în Jurnalism.
Cele mai citite

Inundațiile din 1970, o catastrofă care a marcat o generație. Iată ce scria România Liberă acum peste 50 de ani

Anul în care râurile au devenit oceane în România, a schimbat fața multor zone Inundațiile din 1970 au fost unul dintre cele mai devastatoare evenimente...

România se confruntă cu o scădere demografică accentuată: Populația a scăzut cu peste 18% în ultimele trei decenii

În ultimii 30 de ani, România a înregistrat o scădere semnificativă a populației, estimările indicând o diminuare cu 20% a numărului de locuitori în...

Companiile aeriene datorează despăgubiri de 2 miliarde de euro pasagerilor din UE pentru zboruri întârziate sau anulate în această vară

Companiile aeriene din Uniunea Europeană ar trebui să plătească aproximativ 2 miliarde de euro despăgubiri pasagerilor afectați de întârzieri sau anulări de zboruri din...
Ultima oră
Pe aceeași temă