17.4 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSocialValea Oltului, închisă din nou în reprize

Valea Oltului, închisă din nou în reprize

Tronsoanele vizate sunt între Râmnicu Vâlcea și Sibiu, pe DN7

Trei tronsoane vor fi afectate de lucrări de stabilizare a versanților și de îndepărtare a blocurilor de rocă și vegetație.

„În perioada 30 septembrie – 25 octombrie, pe DN 7 Râmnicu Vâlcea – Sibiu, sectoarele kilometrice 198+200 – 207+000, 216+000 – 219+000, 224+000 – 227+300 şi 228+000 – 233+200, traficul rutier va fi închis pe o distanţă de aproximativ 300 de metri, în reprize de maxim 15 minute, care vor alterna cu intervale de deschidere a circulaţiei”, se arată într-un comunicat al Centrului Infotrafic.

Ulterior, pentru alte lucrări, vor fi impuse restricții de circulație alternativă pe un singur sens, cu semaforizare și piloţi de trafic.

Pe timp de noapte, nu vor fi instituite restricţii, mai anunță Centrul Infotrafic. Lucrările se vor executa conform următorului program: luni-joi, între orele 07:00 – 16:00; vineri, între orele 07:00 – 14:00 şi sâmbătă, între orele 07:00 – 18:00.

Măsura va fi în vigoare până în 25 octombrie, mai transmite Centrul Infotrafic.

Circulaţia pe Valea Oltului a fost închisă, pe timpul zilei, în perioada 8 iulie – 9 august, pentru defrişarea versantului. Ministrul Transporturilor a declarat că s-ar „hazarda” dacă ar spune că nu vor mai fi instituite restricţii spre finalul lucrării, subliniind, însă, că este prematur să anunţe astfel de măsuri, deocamdată.

Ministrul Grindeanu estimează că, în următorii doi ani, nu va mai fi nevoie ca Valea Oltului să fie închisă traficului rutier pentru realizarea de lucrări la autostradă, aşa cum s-a întâmplat în vara acestui an.

Dana Macsim
Dana Macsimhttps://www.romanialibera.ro
Dana Macsim este o profesionistă experimentată în jurnalism și comunicare, cu o carieră diversificată în mass-media și educație. A fost editor și prezentator de știri la Realitatea Plus din București, rol pe care l-a ocupat din decembrie 2019 până în iulie 2024. Începând cu 1 iulie 2024, Dana s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, a lucrat la Prima tv, Național Tv, Profit.ro și Money Channel în aceleași funcții. Dana a fost coordonator de marketing și comunicare la TCE 3 Brazi Group și expert în comunicare la Agenția pentru Dezvoltare Regională – Nord-Est. De asemenea, a fost manager la Centrul pentru Artă și Cultură Neamț și copywriter la Opera Comică pentru Copii din București. Pe lângă activitatea în jurnalism, Dana a fost și este profesor de limba franceză și de limba și literatura română la diverse instituții de învățământ. Dana deține un master în Comunicare de la Universitatea din București și este traducător și interpret certificat pentru limba franceză.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă