26.6 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSocialMeteoDSU are capacitatea operațională crescută acolo unde există avertizare de cod portocaliu...

DSU are capacitatea operațională crescută acolo unde există avertizare de cod portocaliu de ploi şi vânt

Capacitatea operaţională va fi crescută în judeţele aflate sub avertizare de cod portocaliu de ploi şi vânt şi vor fi prealertate două elicoptere dotate cu troliu şi echipament necesar, a anunţat sâmbătă, în cadrul unei videoconferinţe pe tema avertizărilor meteorologice şi hidrologice emise pentru perioada următoare, şeful DSU, Raed Arafat.

Acesta a afirmat că va fi menţinută în permanenţă legătura cu personalul MAI prin intermediul sistemului de videconferinţă, fiind asigurată astfel o coordonare eficientă şi rapidă a intervenţiilor.

În cadrul videoconferinţei, care a fost convocată de ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, au fost analizate măsurile preventive şi de intervenţie implementate până în prezent în fiecare judeţ aflat sub incidenţa codului portocaliu, precum şi acţiunile necesare pentru a răspunde eficient eventualelor situaţii de urgenţă ce ar putea apărea în urma fenomenelor meteorologice prognozate.

Județele au prezentat stadiul măsurilor luate în fața acestor amenințări de vreme rea

Fiecare judeţ a prezentat stadiul actual al măsurilor luate, incluzând dispunerea serviciului de permanenţă la nivelul primăriilor, realizarea unei evidenţe a persoanelor vulnerabile şi cu dizabilităţi care ar putea avea nevoie de sprijin, verificarea constantă a situaţiei din teren şi monitorizarea râurilor şi zonelor potenţial inundabile.

Ministrul Cătălin Predoiu a subliniat importanţa acordării unei atenţii sporite avertizărilor hidrologice, reiterând faptul că este esenţial să se menţină permanent legătura cu unităţile administrativ-teritoriale şi să se asigure funcţionarea staţiilor de comunicare. De asemenea, s-a discutat necesitatea dispunerii unor măsuri speciale în ceea ce priveşte traseele turistice din zonele montane, în cazul în care situaţia o va impune.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Volkswagen își revizuiește din nou prognozele anuale din cauza performanțelor slabe și a condițiilor economice dificile

Volkswagen a anunțat vineri o revizuire negativă a previziunilor sale anuale, marcând a doua ajustare în mai puțin de trei luni. Această decizie a...

Suceava: ISU intervine pentru salvarea unui bărbat surprins de un mal de pământ

Un bărbat a fost surprins de un mal de pământ în timp ce săpa o fântână, în localitatea Călugăreni, comuna Adâncata, au anunţat reprezentanţii...

Volkswagen își revizuiește din nou prognozele anuale din cauza performanțelor slabe și a condițiilor economice dificile

Volkswagen a anunțat vineri o revizuire negativă a previziunilor sale anuale, marcând a doua ajustare în mai puțin de trei luni. Această decizie a...
Ultima oră
Pe aceeași temă