30.6 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăInternaționalDonald Trump amenință să acționeze Google în instanță, acuzând favorizarea candidatei democrate...

Donald Trump amenință să acționeze Google în instanță, acuzând favorizarea candidatei democrate Kamala Harris

Fostul președinte american Donald Trump a avertizat că, dacă va ajunge din nou la Casa Albă, va da în judecată Google, acuzând gigantul tehnologic că promovează articole defavorabile lui în favoarea vicepreședintei Kamala Harris, relatează AFP.

Trump a criticat frecvent companiile din sectorul tehnologic, susținând că acestea favorizează stânga politică și încearcă să-i obstrucționeze activitatea.

După ce conturile sale au fost suspendate pe Facebook și Twitter în urma evenimentelor din 6 ianuarie 2021, când susținătorii săi au luat cu asalt Capitoliul, Trump a lansat atacuri dure la adresa acestor platforme.

Suspendările au fost ridicate ulterior, însă fostul președinte a continuat să fie critic față de politicile acestora.

„S-a stabilit că Google a folosit ilegal un sistem pentru a nu propune decât publicări negative la adresa lui Donald J. Trump, unele inventate pentru ocazie”, a declarat Trump vineri pe platforma sa Truth Social.

Totodată, el a acuzat că Google afișează „doar lucruri pozitive despre tovarășa Kamala Harris”, etichetând-o drept comunistă.

Trump își bazează acuzațiile pe un studiu realizat de Media Research Center (MRC), o organizație conservatoare, care sugerează că există o părtinire în modul în care Google prezintă informațiile.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttps://www.romanialibera.ro
Narcis Roșioru, născut în 1989, este un profesionist în comunicare și mass-media din București. Începând cu 1 iulie 2024, s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, Narcis a avut diverse roluri în mass-media, inclusiv editor web și specialist în social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro și producător video la Mediafax Group. A fost și redactor-șef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorială și gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomă de master în Tehnici de Comunicare și Producție Mass-Media de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, unde a obținut și diploma de licență în Jurnalism.
Cele mai citite

Volkswagen își revizuiește din nou prognozele anuale din cauza performanțelor slabe și a condițiilor economice dificile

Volkswagen a anunțat vineri o revizuire negativă a previziunilor sale anuale, marcând a doua ajustare în mai puțin de trei luni. Această decizie a...

Suburbiile sudice ale Beirutului, devastate de atacuri aeriene israeliene: mii de oameni evacuați

Suburbiile sudice ale Beirutului au fost transformate în zonă de conflict, după ce Israelul a lansat atacuri aeriene intense asupra unei regiuni controlate de...

Visul Î.P.S. Ciolacu – Academia Catavencu

Î.P.S. Marcel Ciolacu… Nu, nu a trecut la cele bisericești. Î.P.S. înseamnă Întâiul Președinte Simigiu. Așadar, Î.P.S. Marcel Ciolacu a avut un vis....
Ultima oră
Pe aceeași temă