23.4 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăInternaționalLiderul Hezbollah, Hassan Nasrallah, eliminat de armata israeliană într-un atac aerian

Liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah, eliminat de armata israeliană într-un atac aerian

Armata israeliană a anunțat sâmbătă că l-a eliminat pe liderul mișcării islamiste Hezbollah, Hassan Nasrallah, în urma unui atac desfășurat vineri asupra cartierului general al organizației proiraniene din sudul Beirutului.

Potrivit purtătorului de cuvânt al armatei, locotenent-colonelul Nadav Shoshani, „Hassan Nasrallah este mort”, declarația fiind făcută pe platforma X (fostul Twitter).

Confirmarea eliminării liderului Hezbollah a venit și din partea căpitanului David Avraham, un alt purtător de cuvânt al armatei israeliene, care a declarat pentru AFP că Nasrallah a fost neutralizat.

În același timp, o sursă apropiată mișcării Hezbollah, care a dorit să rămână anonimă, a precizat că „contactul cu Hassan Nasrallah a fost pierdut de vineri seara”, fără a confirma însă decesul acestuia.

Avertismentul transmis de Israel

Generalul Herzi Halevi, șeful Statului Major al armatei israeliene, a transmis sâmbătă un avertisment ferm la scurt timp după vestea eliminării liderului Hezbollah, declarând că Israelul nu a epuizat toate mijloacele pe care le are la dispoziție.

”N-am epuizat toate mijloacele de care dispunem. Mesajul este simplu: oricine-i ameninţă pe cetăţenii Israelului, vom ştim cum să-l atingem”, a subliniat generalul Halevi într-un comunicat oficial.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttps://www.romanialibera.ro
Narcis Roșioru, născut în 1989, este un profesionist în comunicare și mass-media din București. Începând cu 1 iulie 2024, s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, Narcis a avut diverse roluri în mass-media, inclusiv editor web și specialist în social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro și producător video la Mediafax Group. A fost și redactor-șef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorială și gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomă de master în Tehnici de Comunicare și Producție Mass-Media de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, unde a obținut și diploma de licență în Jurnalism.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă