18.9 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăSănătatePeste 1.000 de alerte privind riscurile produselor cosmetice mari, emise de Comisia...

Peste 1.000 de alerte privind riscurile produselor cosmetice mari, emise de Comisia Europeană în 2024

În 2024, Comisia Europeană a emis peste 1.000 de alerte legate de riscurile asociate produselor cosmetice de la branduri internaționale renumite, precum Dove, Nivea, L’Oreal, Palmolive și Pantene.

Alertele au rolul de a informa consumatorii despre potențialele pericole ale produselor utilizate.

Fiecare alertă furnizează detalii despre tipul de produs considerat periculos, riscurile asociate și măsurile luate de producători sau solicitate de autorități.

În urma fiecărei alerte, autoritățile din celelalte state membre UE sunt încurajate să verifice și să ia măsuri similare dacă produsul este prezent și pe piețele lor.

O substanță interzisă în UE, prezentă în multe produse de pe piață

O analiză realizată de Ziarul Financiar asupra acestor alerte a arătat că multe dintre produsele vizate, precum creme, deodorante și șampoane, conțineau substanța BMHCA.

Această substanță este interzisă în Uniunea Europeană din 2022 din cauza riscurilor pentru sănătatea sistemului reproducător, a fătului și pentru piele.

Producătorii susțin că respectă reglementările, iar problema apare în cazuri izolate din stocurile vechi.

Totuși, medicii atrag atenția că utilizarea acestor produse este asociată cu un număr tot mai mare de afecțiuni în rândul consumatorilor.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttps://www.romanialibera.ro
Narcis Roșioru, născut în 1989, este un profesionist în comunicare și mass-media din București. Începând cu 1 iulie 2024, s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, Narcis a avut diverse roluri în mass-media, inclusiv editor web și specialist în social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro și producător video la Mediafax Group. A fost și redactor-șef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorială și gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomă de master în Tehnici de Comunicare și Producție Mass-Media de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, unde a obținut și diploma de licență în Jurnalism.
Cele mai citite

Europa League: FCSB victorie spectaculoasă cu FC RFS 4-1

FCSB a învins echipa letonă RFS cu scorul de 4-1 (2-1), joi seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în prima etapă din noul format...

Alertă RO-Alert emisă în nordul județului Tulcea din cauza unor drone detectate la granița cu Ucraina

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a transmis în noaptea de joi spre vineri un mesaj de avertizare RO-Alert pentru locuitorii din zona...

Europa League: FCSB victorie spectaculoasă cu FC RFS 4-1

FCSB a învins echipa letonă RFS cu scorul de 4-1 (2-1), joi seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în prima etapă din noul format...
Ultima oră
Pe aceeași temă