27.3 C
București
joi, 26 septembrie 2024
AcasăEconomieEconomie internaționalCotația argintului atinge cel mai înalt nivel din 2012, stimulată de așteptările...

Cotația argintului atinge cel mai înalt nivel din 2012, stimulată de așteptările privind reducerile de dobândă ale Rezervei Federale

Cotația argintului a înregistrat joi o creștere semnificativă de 2,5%, atingând 32,614 dolari pe uncie, cel mai ridicat nivel din 2012, informează Agerpres.

Această ascensiune a argintului se aliniază așteptărilor că Rezervele Federale ale Statelor Unite vor implementa noi reduceri de dobândă, ceea ce ar putea impulsiona cererea pentru metale prețioase.

De la începutul anului, argintul a consemnat un avans impresionant de 37%, devenind una dintre cele mai performante materii prime în acest an.

Decizia recentă a Fed de a reduce dobânda de bază cu 50 de puncte de bază, combinată cu anticipările de noi ajustări, a generat un interes crescut pentru argint, în special datorită potențialului său de utilizare industrială.

Și alte piețe au dus la aprecierea argintului

Stimulusul economic din China contribuie și el la această cerere, iar fondurile tranzacționate la bursă au început să facă achiziții de argint, indicând o relansare.

La bursa de metale de la Londra, argintul cu livrare imediată era cotat la 32,515 dolari pe uncie, în creștere cu 2,2%. Totuși, cotațiile sunt departe de maximul istoric de aproape 50 de dolari pe uncie, atins în 2011.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttps://www.romanialibera.ro
Narcis Roșioru, născut în 1989, este un profesionist în comunicare și mass-media din București. Începând cu 1 iulie 2024, s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, Narcis a avut diverse roluri în mass-media, inclusiv editor web și specialist în social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro și producător video la Mediafax Group. A fost și redactor-șef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorială și gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomă de master în Tehnici de Comunicare și Producție Mass-Media de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, unde a obținut și diploma de licență în Jurnalism.
Cele mai citite

Fondurile de pensii Pilon II, printre cei mai mari investitori la Bursa de Valori București

Fondurile de pensii private Pilon II, care includ nume precum NN Pensii, Allianz-Ţiriac Pensii Private și BCR Pensii, au devenit unii dintre cei mai...

Armata israeliană spune că a lovit infrastructura Hezbollah de la granița dintre Siria și Liban.

Armata israeliană a declarat joi că avioanele sale de luptă au lovit infrastructura de la granița dintre Siria și Liban, folosită de Hezbollah, în...

Site-urile ANAF și Ministerului Finanțelor vor fi indisponibile temporar pentru mentenanță

Joi, 26 septembrie 2024, site-urile Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) și Ministerului Finanțelor (MF) vor fi supuse unor lucrări de mentenanță programate, conform...
Ultima oră
Pe aceeași temă