23.5 C
București
joi, 26 septembrie 2024
AcasăSocialJustițieJustiția face recrutări masive: Peste 14% din posturile de judecător și 25%...

Justiția face recrutări masive: Peste 14% din posturile de judecător și 25% de procuror, scoase la concurs

CSM anunță că are vacante peste 700 de posturi de judecători și tot atâtea pentru procurori

Consiliul Superior al Magistraturii a anunțat că a demarat procedurile pentru două noi concursuri, unul de admitere la INM pentru 250 de locuri de auditori de justiţie şi unul de admitere în Magistratură, pentru persoane cu 5 ani vechime în funcţii juridice pentru 139 de posturi de judecător şi procuror.

”La finalul lunii septembrie 2024, în cadrul sistemului judiciar din România, gradul de ocupare al posturilor de judecător şi procuror se prezintă astfel:

– din 5.069 de posturi de judecător sunt vacante 744 de posturi, reprezentând 14,67%;

– din 3.070 de posturi de procuror sunt vacante 776 de posturi, reprezentând 25,27%”, a transmis CSM

În perioada 10 octombrie 2024 – 04 aprilie 2025 se va desfăşura examenul de capacitate al judecătorilor şi procurorilor stagiari, absolvenţi ai INM, în vederea definitivării acestor în funcţia de magistrat.

”Preocuparea Consiliului pentru reducerea deficitului de personal este constantă, iar măsuri concrete în acest sens sunt adoptate periodic în urma analizelor efectuate cu privire la necesarul de resurse umane şi fluctuaţiile acestuia”, au transmis reprezentanţii CSM, scrie News.ro.

Dana Macsim
Dana Macsimhttps://www.romanialibera.ro
Dana Macsim este o profesionistă experimentată în jurnalism și comunicare, cu o carieră diversificată în mass-media și educație. A fost editor și prezentator de știri la Realitatea Plus din București, rol pe care l-a ocupat din decembrie 2019 până în iulie 2024. Începând cu 1 iulie 2024, Dana s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, a lucrat la Prima tv, Național Tv, Profit.ro și Money Channel în aceleași funcții. Dana a fost coordonator de marketing și comunicare la TCE 3 Brazi Group și expert în comunicare la Agenția pentru Dezvoltare Regională – Nord-Est. De asemenea, a fost manager la Centrul pentru Artă și Cultură Neamț și copywriter la Opera Comică pentru Copii din București. Pe lângă activitatea în jurnalism, Dana a fost și este profesor de limba franceză și de limba și literatura română la diverse instituții de învățământ. Dana deține un master în Comunicare de la Universitatea din București și este traducător și interpret certificat pentru limba franceză.
Cele mai citite

Site-urile ANAF și Ministerului Finanțelor vor fi indisponibile temporar pentru mentenanță

Joi, 26 septembrie 2024, site-urile Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) și Ministerului Finanțelor (MF) vor fi supuse unor lucrări de mentenanță programate, conform...

Adevărul ascuns sub praful poluării

București este a treia cea mai poluată Capitală din UE, conform Agenției Europene de Mediu. Un raport, coordonat de Deutsche Umwelthilfe acuză România și...

Site-urile ANAF și Ministerului Finanțelor vor fi indisponibile temporar pentru mentenanță

Joi, 26 septembrie 2024, site-urile Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) și Ministerului Finanțelor (MF) vor fi supuse unor lucrări de mentenanță programate, conform...
Ultima oră
Pe aceeași temă