28.1 C
București
miercuri, 25 septembrie 2024
AcasăEconomieBănci & AsigurăriRevolut schimbă regulile jocului: IBAN local pentru conturile românilor

Revolut schimbă regulile jocului: IBAN local pentru conturile românilor

România este a doua cea mai mare piaţă a Revolut, la nivel global

Revolut operaționalizează conturi IBAN locale, un avantaj pentru milioane de utilizatori români, anunță  banca digitală europeană cu peste 34 de milioane de clienţi în Spaţiul Economic European şi peste 4 milioane în România.

Revolut anunţă începerea implementării progresive a IBAN-ului local românesc, care va fi furnizat din ultimul trimestru al anului, de către sucursala din România a Revolut Bank UAB, se arată într-un comunicat transmis redacţiei.

Potrivit comunicatului, România este a doua cea mai mare piaţă a Revolut, la nivel global, după numărul de clienţi retail şi prima în UE. În ultimul an, Revolut a deschis sucursale locale în Irlanda, Franţa, Spania şi Olanda. Sucursala din România, precum şi sucursalele din alte pieţe cheie pentru companie vor deveni operaţionale, printr-un proces etapizat, până la finalul anului. 

Toate conturile vor fi administrate de sucursala din România a Revolut Bank UAB. Depozitele clienţilor vor continua să fie garantate până la 100.000 de euro de Fondul Lituanian de Garantare a Depozitelor. Revolut Bank operează pe 30 de pieţe din Spaţiul Economic European (SEE) şi este autorizată şi reglementată de Banca Centrală Europeană şi de Banca Lituaniei.

Sucursala va începe să funcţioneze efectiv din decembrie, asigurând în continuare o prezenţă integral digitală a serviciilor bancare (fără prezenţa unei reţele de unităţi bancare). Atât clienţii noi, cât şi clienţii existenţi din România vor primi un număr de cont cu un IBAN Revolut românesc.

Un IBAN local este adesea esenţial pentru clienţi, atunci când aleg o bancă drept cont principal, iar adăugarea IBAN-ului românesc oferit de Revolut va facilita utilizatorilor români posibilitatea de a încasa salariul direct în acest cont sau de a-şi planifica plata abonamentelor şi a facturilor. Acest aspect, împreună cu ecosistemul complet de produse oferite de banca digitală (cont curent, plăţi, investiţii, analiza bugetului, călătorii, experienţe, stil de viaţă) poziţionează Revolut ca o altă opţiune de cont bancar pentru români.

Dana Macsim
Dana Macsimhttps://www.romanialibera.ro
Dana Macsim este o profesionistă experimentată în jurnalism și comunicare, cu o carieră diversificată în mass-media și educație. A fost editor și prezentator de știri la Realitatea Plus din București, rol pe care l-a ocupat din decembrie 2019 până în iulie 2024. Începând cu 1 iulie 2024, Dana s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, a lucrat la Prima tv, Național Tv, Profit.ro și Money Channel în aceleași funcții. Dana a fost coordonator de marketing și comunicare la TCE 3 Brazi Group și expert în comunicare la Agenția pentru Dezvoltare Regională – Nord-Est. De asemenea, a fost manager la Centrul pentru Artă și Cultură Neamț și copywriter la Opera Comică pentru Copii din București. Pe lângă activitatea în jurnalism, Dana a fost și este profesor de limba franceză și de limba și literatura română la diverse instituții de învățământ. Dana deține un master în Comunicare de la Universitatea din București și este traducător și interpret certificat pentru limba franceză.
Cele mai citite

Salariile din România au crescut cu 7,5% în 2024, conform unui studiu

Salariile angajaților din România au înregistrat o creștere medie de 7,5% în 2024 comparativ cu anul precedent, potrivit studiului salarial realizat de Mercer Marsh...

Scăderea dobânzilor impulsionează creșterea creditării bancare, cu un avans anual de 7,7% în august

Reducerea dobânzilor de către Banca Națională a României (BNR), inițiată în iulie și continuată în august, începe să aibă un impact semnificativ asupra creditării,...

Guvernul va aloca încă 15.000 de lei fiecărei familii afectată de inundații

Cu acești bani, oamenii vor putea să-și cumpere electrocasnice sau combustibil pentru iarnă Premierul Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, în debutul şedinţei de Guvern,...
Ultima oră
Pe aceeași temă