24.1 C
București
miercuri, 25 septembrie 2024
AcasăȘtirile zileiVIDEO Refugiați din sudul Libanului ajung în Siria, fugind de atacurile israeliene

VIDEO Refugiați din sudul Libanului ajung în Siria, fugind de atacurile israeliene

Civilii care fug de raidurile aeriene israeliene din sudul Libanului ajung la granița siriană, căutând refugiu în Jdeidat Yabus, sud-vestul Siriei.

Oamenii care fug de atacurile aeriene israeliene din sudul Libanului au început să ajungă în Siria, traversând granița la punctul de trecere Jdeidat Yabus, situat în sud-vestul țării. Acești refugiați, printre care se află și familii cu copii, și-au părăsit locuințele în urma intensificării conflictului dintre forțele israeliene și grupările armate din sudul Libanului.

Raidurile aeriene din această regiune au declanșat o nouă criză umanitară, iar autoritățile siriene de la frontieră se pregătesc să gestioneze valul de civili care caută siguranță pe teritoriul lor. În timp ce conflictele continuă, se estimează că tot mai mulți libanezi ar putea încerca să se refugieze în Siria, fugind de violențele din zonă.

Situația de la graniță rămâne tensionată, iar organizațiile internaționale fac apel la încetarea ostilităților și la furnizarea de ajutor umanitar pentru civilii afectați de acest nou val de violențe.

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Criza de personal medical auxiliar devine o problemă majoră în sistemul sanitar din România

Asistenții medicali, infirmierii și brancardierii sunt printre cele mai căutate categorii de personal în spitalele din România, iar lipsa acestora perturbă semnificativ activitatea unităților...

România rămâne printre țările cu cele mai accesibile credite ipotecare din UE

România continuă să se numere printre statele membre ale Uniunii Europene cu cele mai accesibile credite ipotecare, conform unui raport realizat de platforma Ipotecare.ro...

SUA vor trimite Ucrainei un nou ajutor militar de 375 milioane de dolari

Statele Unite vor trimite Ucrainei un nou pachet de ajutor militar, care include un număr neprecizat de bombe cu dispersie cu rază medie de...
Ultima oră
Pe aceeași temă